Ştiri din Transilvania

Trei profesoare aflate în Turcia în momentul cutremurului, aduse acasă de salvatorii români: „Nu credeam că ne vom mai întoarce”

Trei profesoare din Satu Mare, care se aflau în Turcia în momentul cutremurului, au fost aduse în siguranță acasă de pompierii trimiși din România.

Profesoare din Satu Mare, aflate în Turcia în momentul cutremurului / Foto: IGSU - Facebook Profesoare din Satu Mare, aflate în Turcia în momentul cutremurului / Foto: IGSU - Facebook

 

 


Trei profesoare din Satu Mare se aflau în Turcia la momentul cutremurului. Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia erau în orașul Adana și reprezentau țara noastră în cadrul proiectului educațional „Waterguards- Erasmus”.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR în Turcia, le-a îmbarcat pe cele trei profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară pe aeroportul Otopeni.


Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe. S-au oprit la pompierii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel. De acolo, profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„Acasă, suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce au coborât din mașină în Satu Mare.


„Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, i-a povestit prof. Iulia Holzli salvatorilor.

CITEȘTE ȘI:

OMS estimează că 23 de milioane de persoane ar putea fi afectate de cutremurele din Turcia și Siria

Fotbaliștii de la Unirea Dej, prinși în nebunia generată de cutremurul din Turcia. Seismul a avut o magnitudine de 7,8 grade Richter

abonare newsletter