Ştiri din Transilvania

Zeci de copii din grădinițe din Satu Mare au fost depistați cu enterocolită

30 de copii din grădinițele din Medieșu Aurit, județul Satu Mare, au fost depistați cu enterocolită. Unitățile de învățământ și-au suspendat activitatea.

Gradinițele în care s-au îmbolnăvit copii și-au suspendat activitatea / Foto: pixabay.com

 

 


Un număr de 30 de copii de la grădiniţele din localitatea Medieşu Aurit unde a fost suspendată activitatea au enterocolită, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare după centralizarea tuturor datelor.

 


„Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieşu Aurit. Aceste suspiciuni au fost confirmate şi de colaboratorul medical al şcolii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar şi de medicul şcolar Basca Reka. Conducerea Şcolii Profesionale 'George Coşbuc' Medieşu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Totodată, Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe până la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie”, precizează IŞJ, într-un comunicat de presă.

Potrivit Instituţiei Prefectului Satu Mare, prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele doua grădiniţe. 


Activitatea a fost suspendată până după minivacanţa de 1 Decembrie, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

26 de copii de la o grădiniță din Satu Mare, duși de urgență la spital. 9 preșcolari au fost internați

Mașina condusă de un slovac care a accidentat mortal un bărbat în Satu Mare, găsită abandonată în Bratislava. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter