Ştiri din Transilvania

FOTO. Așa arată lacul de la Roșia Montană. Nivelul apei din lacul Tăul Mare, scăzut cu peste 5 metri

Nivelul apei în lacul Tăul Mare, de la Roșia Montană, scăzut cu peste 5 metri recomandaţi de specialiști.

Așa arată lacul de la Roșia Montană, după ce nivelul apei a fost scăzut cu 5 metri / Foto: monitorulcj.ro Așa arată lacul de la Roșia Montană, după ce nivelul apei a fost scăzut cu 5 metri / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Nivelul apei în lacul Tăul Mare de la Roşia Montană a scăzut cu peste 5 metri recomandaţi de specialişti după operaţiunile desfăşurate de pompieri.

 


„După mai bine de 6 zile de muncă neîntreruptă , în condiţii foarte dificile, s-a reuşit scăderea cotei lacului de acumulure cu peste 5 metri recomandaţi de specialişti. Munca asidua a tuturor celor implicaţi nu a fost în zadar astfel că locuitorii din Roşia Montană s-au putut întoarce la casele lor in siguranţă”, anunţă sâmbătă ISU Alba, anunță zf.ro.

De asemenea, populaţia din Roşia Montană, evacuată din cauza unei gropi de prăbuşire apărută în barajul lacului Tăul Mare, se poate întoarce acasă în condiţii de siguranţă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu.


Aproape 300 de locuitori au fost evacuați, duminică, 2 octombrie, după ce primarul comunei Roşia Montană a sunat la 112 şi a semnalat o avarie la golirea de fund a barajului lacului de acumulare Tăul Mare.

Potrivit ISU Alba, pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, săptămâna trecută, 268 de persoane (aflate în zone cu potenţial risc) au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă. Anunţarea acestora a fost făcută prin emiterea a patru mesaje RO-ALERT, concomitent cu anunţarea fizică de către echipaje mixte formate din pompieri, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai administraţiei locale, care au explicat populaţiei importanţa evacuării preventive.

CITEȘTE ȘI:

Pericolul a trecut. Locuitorii din Roșia Montană, evacuați după avaria de la Barajul Lacului Tăul Mare se pot întoarce acasă

Sute de oameni au fost evacuați în toiul nopții, la Roşia Montană. Motivul, o avarie la Barajul Lacului Tăul Mare

Ultimele Stiri
abonare newsletter