Ştiri din Transilvania

A început „Toamna barocă la Palatul Brukenthal Avrig”

Festivalul „Toamnă barocă la Palatul Brukenthal Avrig” se desfășoară, în acest an, până în 16 octombrie. Vedeta gastronomică incontestabilă a festivalului va fi cartoful.

A început „Toamnă barocă la Palatul Brukenthal Avrig” / Foto: mesageruldesibiu.ro A început „Toamnă barocă la Palatul Brukenthal Avrig” / Foto: mesageruldesibiu.ro

 

 


Preparatele culinare delicioase, care au la bază această legumă, vor fi asezonate cu vinuri alese din județul Sibiu, de la Crama Apoldium, scrie mesageruldesibiu.ro.

 


Până în 16 octombrie, complexul din Avrig care a fost Reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal este gazda Festivalului „Toamnă barocă la Palatul Brukenthal Avrig”. Astfel, oaspeții sunt așteptați să participle la o serie de evenimente artistice şi culinare inedite care se vor desfășura în această perioadă.

Prima mare şi importantă acţiune ce se va desfăşura în cadrul festivalului este „Sărbătoarea toamnei – sezonul cartofului”, o pledoarie pentru recolta adunată de gospodari în acest anotimp, în special pentru leguma care a devenit ingredient de bază pentru alimentaţia celei mai importante părţi a populaţiei globului – cartoful.


Istoria cartofului la Palat

„Conform dovezilor istorice, în urmă cu aproximativ un sfert de mileniu, fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, ar fi adus şi cultivat, pentru prima dată în această regiune, cartofi. De aici, cartoful s-a răspândit în regiune şi în Transilvania, a devenit emblematic şi a adus beneficii multiple pentru viaţa de zi cu zi a locuitorilor de aici”, explică reprezentanții complexului. 

Ca urmare, o asemenea dovadă istorică trebuia evocată şi păstrată în memoria colectivă, astfel că actualii administratori ai complexului baroc avrigean s-au gândit să marcheze cum se cuvine acest eveniment, printr-un festival gastronomico – culinar.


Foto: mesageruldesibiu.ro

Bunătăți tradiționale și specialități pe bază de cartofi

Special pentru acest festival, personalul restaurantului Edenul Transilvaniei din cadrul complexului Palatului Brukenthal Avrig a pregătit o versiune nouă a meniului, cu multe preparate bazate pe cartof. 

Pasionaţii de mâncare gustoasă, românească dar și amatorii de specialităţi din bucătăria internaţională vor fi răsfățați cu preparatele din meniul special: Cartofii mexicani umpluţi cu carne tocată de vită şi sos picant, Cartofii Jack Potatoes umpluţi cu şuncă şi caşcaval, Gnochi cu sos spanac şi nuci, Cartofi la cuptor cu sos de smântână şi usturoi, Platoul mixt de cartofi (Mexican, Jack Potatoes, Cartofi la cuptor si Gnocchi) etc.


Rezervări: Persoanele care doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot telefona la numărul 0726234417, pot accesa pagina de facebook a Palatului Brukenthal Avrig, sau pot trimite email, la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

CITEȘTE ȘI:

„Aqila Atak” la Palalatul Brukenthal din Avrig, în cadrul „Feeric Fashion Week”

Un colț de rai la doar doi pași de Sibiu

Etichete: palat sibiu avrig toamna
Ultimele Stiri
abonare newsletter