Ştiri din Transilvania

Bărbat dispărut de o zi, căutat cu elicopterul în Munţii Făgăraş. Făcea parte dintr-un grup și urca spre Vf. Moldoveanu

Un bărbat de 38 de ani este căutat cu ajutorul unui elicopter SMURD Mureş, după ce a dispărut, în urmă cu 24 de ore.

Bărbat dispărut de o zi, căutat cu elicopterul în Munţii Făgăraş. FOTO: Salvamont Brașov

 

 


UPDATE: Salvamontiștii au anunțat că persoana a fost găsită în viață! Aceasta nu are afecțiuni medicale.

 


Bărbatul a dispărut în urmă cu 24 de ore, în timp ce se deplasa spre Vârful Moldoveanu din Munţii Făgăraş, pe creasta principală. El este căutat cu ajutorul unui elicopter al SMURD Mureş, de salvatori ai ISU, salvamontişti şi jandarmi montani braşoveni.

Conform ISU Braşov, elicopterul SMURD Mureş se deplasează spre refugiul Fereastra Mică – Refugiul Viştei, unde va survola zona pentru a căuta bărbatul, care făcea parte dintr-un grup de 8 persoane.


„Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov a fost alertat prin apel la 112 despre dispariţia unui bărbat pe creasta principală a Făgăraşului, între Vf. Gălăşescu Mare şi Hârtopul Ursului. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care se îndrepta ieri (vineri – n.r.) spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă şi s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu şi astăzi (sâmbătă – n.r.), când au coborât în zona de cazare, au sesizat că acesta nu s-a mai întors şi au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima dată în jurul orei 16,00, vineri, şi este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde şi şapcă albastră”, a informat Salvamont Braşov.

Reprezentanţii Salvamont au precizat că au fost alertaţi şi salvamontiştii din judeţul Argeş.

CITEȘTE ȘI:

Cinci români au încercat să urce pe Mont Blanc în adidași. Politia montană i-a întors din drum

abonare newsletter