Ştiri din Transilvania

PROTEST pe noua centură ocolitoare Satu Mare. Localnicii se plâng că nu mai pot traversa drumul

Zeci de oameni au protestat în Satu Mare, pe centura ocolitoare recent inaugurată. Localnicii spun că nu mai pot traversa centura pe jos sau cu bicicleta.

PROTEST pe noua centură ocolitoare Satu Mare. FOTO: presasm.ro PROTEST pe noua centură ocolitoare Satu Mare. FOTO: presasm.ro

 

 


Zeci de locuitori din Sătmărel şi Balta Blondă au protestat duminică pe centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Ei sunt supăraţi că s-a închis vechiul drum spre Sătmărel şi astfel sunt obligaţi să facă ocol, scrie presa locală. Închiderea drumului s-a făcut înainte de deschiderea centurii de ocolire. Aceștia au spus că în situația dată se văd nevoiți să treacă prin locuri nemarcate și își pun viața în pericol.

 


O bandă de circulaţie de pe centură a fost blocată de către oameni. Mulţi au venit cu maşinile, alţii cu bicicletele sau pe jos şi s-au oprit pe centură. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Primăria Satu Mare a anunţat că a transmis spre CNAIR o solicitare. 


„Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) soluții de modificare a proiectului drumului pentru a minimaliza impactul asupra circulației rutiere și asigurarea accesului riveranilor precum și pentru sporirea siguranței rutiere pe str. Dorobanților și pe str. Balta Blondă. O soluție ar fi amenajarea unei treceri de pietoni, iar pentru accesul auto s-a construit un sens giratoriu la unul din capetele străzii”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, prefectul județțului, Radu Roca a ajuns la faţa locului şi îi asultă pe oameni. Prefectul i-a invitat pe luni la ora 10 la Prefectură la o şedinţă pe 15 reprezentanţi ai protesatatarilor, pe reprezentanţi ai Primăriei Satu Mare şi ai CNAIR pentru a discuta concret despre posibile soluţii.

CITEȘTE ȘI:

Explozie urmată de incendiu, la un bloc din Satu Mare. A fost activat PLANUL ROȘU. FOTO

abonare newsletter