Ştiri din Transilvania

Gestul devenit viral al unui sibian cu inimă mare. Casă țărănească, oferită gratuit pentru refugiați ucraineni

Un sibian și-a oferit casa părintească unor familii fugite din calea războiului din țara vecină. Anunțul postat pe un grup de ajutorare pentru refugiații ucraineni a strâns sute de reacții și comentarii.

Gestul devenit viral al unui sibian cu inimă mare. FOTO: Facebook Gestul devenit viral al unui sibian cu inimă mare. FOTO: Facebook

 

 


Gestul unui sibian cu suflet mare a devenit viral pe rețelele de socializare. Bărbatul a oferit gratis o casă țărănească, aflată la doar câțiva kilometri de Sibiu, pentru a fi folosită de una sau două familii de ucraineni.

 


„Ofer gratuit o casă întreagă, lângă Sibiu ( oraș în centru României ), într-un sat liniștit la 32 de kilometri. Au tot ce le trebuie acolo: frigider, mașina de spălat, cuptor cu microunde, plită electrică, apă caldă, internet, tv satelit cu posturi ucrainiene. Pot locui acolo 2 familii sau o familie mai numeroasă (6 -8 persoane)”, a postat bărbatul pe un grup de Facebook.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Sute de persoane au reacționat la postarea sa, lăudând gestul bărbatului. Comentariile răutăcioase însă nu au întârziat să apară, mai mulți utilizatori criticând faptul că gestul de generozitate se adresează doar refugiaților.


Peste 1,5 milioane de ucraineni au intrat în România

Numărul total al cetățenilor ucraineni care au intrat în România de la declanșarea invaziei rusești în țara vecină a depășit 1 milion și jumătate. 

Cele mai noi date publicate ieri arată că vineri s-a înregistrat un salt important față de zilele anterioare. Conform datelor Poliției de Frontieră, în 24 de ore au intrat în România aproape 22.300 de cetăteni ucraineni, mai mult decât dublu față de intervalul anterior. 


Poliția de Frontieră informează că se lucrează la capacitate maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

CITEȘTE ȘI:

Speranță și emoție. Drapelul ucrainean flutură din nou pe Insula Șerpilor - FOTO

abonare newsletter