Ştiri din Transilvania

Incendiu PUTERNIC de pădure, la Lunca Bradului. Pui de jder aflat în pericol, salvat de pompieri.

Un pui de jder, aflat în dificultate din cauza incendiului din pădurea de pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului, a fost salvat, vineri, de echipele de intervenţie care au continuat să acţioneze în zonă pentru lichidarea focarelor ascunse şi preîntâmpinarea reaprinderii incendiului.

Un pui de jder, aflat în dificultate din cauza incendiului din pădurea de pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului, a fost salvat, vineri, de echipele de intervenţie/ Foto: ISU Mureș

 

„În această dimineaţă, la ora 9:00, au continuat căutările focarelor ascunse în vederea preîntâmpinării reaprinderii incendiului din localitatea Lunca Bradului, de pe Valea Ilvei. În timp ce o echipă din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului patrula păşunea alpină, a găsit un pui de jder care necesita ajutor, acesta fiind deshidratat. Pompierii militari împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic, au preluat puiul de jder, i-au oferit apă şi hrană, după care a adormit. 


 

De cum se va simţi mai bine, puiul urmează să fie eliberat în mediul său natural, în imediata apropiere a locului unde a fost identificat, pentru a putea fi găsit cu uşurinţă de către mama lui. Apreciem efortul constant al forţelor de intervenţie implicate în restabilirea stării de normalitate în urma incendiului. Mulţumindu-le pe această cale”, a arătat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, într-un comunicat de presă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsZeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, angajaţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi ai Serviciului Salvamont au reuşit, joi, după circa 32 de ore de luptă cu flăcările, să stingă incendiul de pădure izbucnit pe Valea Ilvei.


„În data de 23 iunie, după ora 20:00 nu a mai fost necesară intervenţia continuă a salvatorilor pe versanţi, în acest sens, reprezentanţii de la toate structurile s-au întors la bază. La faţa locului a rămas un echipaj format din trei cadre militare, de la Detaşamentul de Pompieri Reghin, care a executat misiuni de recunoaştere pe timpul nopţii în vederea preîntâmpinării reaprinderii incendiului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire”, a relatat ISU Mureş.

Incendiul a fost semnalat în data de 22 iunie, în jurul orei 12:20, ca incendiu de vegetaţie uscată produs lângă fondul forestier din localitatea Lunca Bradului, pe Valea Ilvei, care s-a extins la o păşune alpină şi la pădure.


ISU Mureş a precizat că a fost o intervenţie foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil şi foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiţi să ia la pas fiecare metru pătrat, aceştia neputând fi ajutaţi, iniţial, de tehnica de intervenţie sau de utilaje. 

 

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU. Claudiu Olenici, dedicat trup si suflet animalelor: „Voluntarii duc tot greul. Tot ceea ce facem e din bani proprii”

Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Florești! Animalul a fost salvat și îngrijit. FOTO

Rață rănită, salvată de un grup de tineri! Au intrat într-un bazin adânc din Cluj ca să o prindă. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter