Sport

Plângere pentru viol contra lui Cristiano Ronaldo, depusă de un fost model. A fost respinsă de o judecătoare

Plângerea civilă pentru viol împotriva fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo, depusă de un fost model american în Statele Unite, a fost respinsă de o judecătoare.

Cristiano Ronaldo în timpul meciului UEFA Champions League împotriva FC Shakhtar la stadionul Arena Lviv în noiembrie 2015 / Foto: depositphotos.com Cristiano Ronaldo în timpul meciului UEFA Champions League împotriva FC Shakhtar la stadionul Arena Lviv în noiembrie 2015 / Foto: depositphotos.com

 

 


Judecătoarea tribunalului din Nevada a clasat vineri plângerea din cauza presupusei neregulilor reproşate avocatului reclamantei Kathryn Mayorga, care l-a acuzat pe celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo că a violat-o în 2009 într-un hotel din Las Vegas, potrivit deciziei instanţei consultate sâmbătă de AFP.

 


Justiţia americană a decis în 2019 să nu-l urmărească penal pe Ronaldo din lipsă de probe.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În materie civilă, un judecător a recomandat în octombrie clasarea plângerii lui Kathryn Mayorga, acum în vârstă de 37 de ani, considerând că aceasta se baza parţial pe documente piratate provenite din „Football Leaks”, care nu ar fi trebuit să se afle în posesia sa.


Judecător: Avocatul tinerei a acționat cu „rea-credință”

În recomandările sale, el l-a acuzat pe avocatul tinerei, Leslie Stovall, că a acţionat cu „rea-credinţă” în acest caz. Tribunalul federal din Nevada a urmat recomandările judecătorului, considerând că această „rea-credinţă” a persistat.

„Faptul că Stovall a recurs în mod repetat la documente furate şi confidenţiale pentru a susţine acuzaţiile poartă toate semnele relei-credinţe”, a scris el în hotărârea sa.


Atacantul, care joacă acum la Manchester United, a negat mereu cu fermitate acuzaţiile de viol, susţinând că a avut o relaţie „complet consensuală” cu tânăra. În iunie 2009, reclamanta a sunat la poliţia din Las Vegas pentru a denunţa un viol, însă a refuzat să-şi identifice agresorul. Dosarul a fost apoi închis.

O „mediere privată” cu reprezentanţi ai lui Cristiano Ronaldo, organizată puţin mai târziu, a dus în 2010 la o tranzacţie financiară: 375.000 de dolari în schimbul confidenţialităţii absolute asupra faptelor presupuse sau a acordului, precum şi a renunţării la orice procedură. Pentru actualii avocaţi ai lui Mayorga, acest acord este nul şi neavenit, în special din cauza tulburării psihologice a clientei lor în epocă şi a presiunii exercitate asupra sa. Ei i-au cerut lui Ronaldo despăgubiri de până la 200 de milioane de dolari. 

În august 2018, reclamanta a contactat din nou poliţia din Las Vegas şi a cerut redeschiderea cazului, acuzându-l public pe fotbalist pentru prima dată. Căpitanul naţionalei Portugaliei a afirmat ulterior că 2018 a fost pentru el „cel mai greu an pe plan personal”, deoarece „onoarea” sa a fost „pusă sub semnul întrebării”.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Albert Hofman, golgheterul surpriză de la „U” Cluj: „Îl am ca model pe Cristiano Ronaldo”

Fotbalistul Cristiano Ronaldo şi-a lansat propria reţea de socializare

Ultimele Stiri
abonare newsletter