Sport

Universitatea Cluj a anunțat primul transfer pentru sezonul viitor

FC Universitatea Cluj a realizat prima mutare pentru Liga 1. Echipa l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.

Andrei Pițian, transferat la „U”. FOTO: FC Universitatea Cluj Andrei Pițian, transferat la „U”. FOTO: FC Universitatea Cluj


Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Andrei Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/2014, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În ediția de campionat 2015/2016, Andrei a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/2017, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv.


După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017.

La finalul acelui sezon, fundașul central a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru. Pentru ciprioți a bifat prezențe în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă.


A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște.

La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară.

CITEȘTE ȘI:

Fanii U Cluj, așteptați pe stadion la meciurile din Liga 1. Cât costă biletele și abonamentele

Încep pregătirile pentru Liga 1. „U” Cluj a renunțat la patru fotbaliști

Ultimele Stiri
abonare newsletter