Sport

Rafael Nadal și-ar putea anunța retragerea din tenis astăzi. Spaniolul a programat o conferință de presă de urgență

Rafael Nadal joacă astăzi a 14-a finală din carieră la Roland Garros, un meci care poate însemna finalul carierei pentru el.

Rafael Nadal și-ar putea anunța astăzi retragerea din tenis. FOTO: Captură Youtube Roland Garros Rafael Nadal și-ar putea anunța astăzi retragerea din tenis. FOTO: Captură Youtube Roland Garros


Rafael Nadal - Casper Ruud este finala Roland Garros 2022 și cel mai probabil ultima apariție pe zgura franceză pentru jucătorul spaniol. Nadal a anunțat că va susține o conferință de presă suplimentară, în afara celei tradiționale după finala turneului. Tot astăzi, la Paris și-a anunțat prezența și Roger Federer, unul din rivalii tradiționali ai lui Nadal.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Jucătorul iberic are mari probleme la picior și a declarat în repetate rânduri că turneul din 2022 poate reprezenta ultima sa apariție din carieră pe zgura de la Paris.


„Aș prefera să pierd finala de duminică și să primesc un picior nou. Aș fi mulțumit cu viața mea, dacă aș avea un picior nou. Victoria e frumoasă, dar viața e mult mai importantă decât orice titlu, în mod special după cariera pe care am avut-o.”, a declarat Rafael Nadal, după meciul cu Alexander Zverev.

Nadal a dat de înțeles toată săptămâna că se retrage

Rafa a dat de înțeles că aceasta ar putea fi ultima sa prezență la Roland Garros și înaintea meciului cu Novak Djokovic. Spaniolul a cerut atunci ca meciul să fie programat ziua, deoarece ar fi avantaj de condițiile din timpul zilei.


„Este poate ultimul meu meci la Roland Garros. Mi-ar plăcea să îl joc în timpul zilei. Prefer să joc în timpul zilei, cunosc Roland Garros în timpul zilei şi este adevărat că sunt conştient că nu ştiu ce se poate întâmpla anul viitor.”, a declarat Nadal atunci.

Nadal accidentare la picior


Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători din istorie și omul cu cele mai multe titluri la Roland Garros. Spaniolul vânează duminică al 14-lea titlu din carieră la Paris. Din păcate, dinastia ibericului s-ar putea încheia aici, deoarece se luptă cu mari probleme de sănătate din cauza sindromului Mueller-Weiss. o afecțiune rară, degenerativă, cu care a fost diagnosticat în 2005.

CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal nu va juca la Cluj, în meciul de Cupa Davis

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovici şi a câştigat US Open

Ultimele Stiri
abonare newsletter