Sport

Tempestini s-a clasat pe locul 9 în Raliul Insulelor Canare

Simone Tempestini, campionul naţional absolut, s-a clasat pe locul 9, sâmbătă, în Raliul Insulelor Canare, a treia etapă a Campionatului European de Raliuri (ERC).

Simone Tempestini, locul 9 la Raliul Insulelor Canare. FOTO: Facebook Tempestini Simone Tempestini, locul 9 la Raliul Insulelor Canare. FOTO: Facebook Tempestini


Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Fabia Rally2 EVO), care a fost pe locul şase la finalul zilei de joi şi pe 13 vineri, a încheiat la 2 min 05 sec 2/10 de câştigători, spaniolii Nil Solans/Marc Marti (Volkswagen Polo Rally2), cronometraţi cu timpul de 1 h 58 min 57 sec.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



A fost pentru a doua oară când Tempestini ia startul în Raliul Insulelor Canare după ediţia din 2020, când a încheiat pe locul 14 la general cu un Citroen C3 R5.

Un alt echipaj de la Napoca Rally Academy, Norbert Maior/Francesca Maior (Opel Corsa Rally4), a a abandonat vineri, după ce s-a rupt cureaua din circuitul de răcire al maşinii.

În clasamentul general al piloţilor, după trei etape, Tempestini ocupă locul 6, cu 32 de puncte, devansat de spaniolii Efren Llarena, 70 de puncte, Nil Solans, 65 puncte, portughezul Armindo Araujo, 45 puncte, italianul Alberto Battistolli, 35 puncte, şi spaniolul Javier Pardo, 33 puncte.

Raliul din Insulele Canare s-a desfăşurat în perioada 12-14 mai pe asfalt şi a avut o lungime de 640 de kilometri, dintre care 194 de kilometri pe cele 13 probe speciale.

Etapa a patra a Campionatului European de Raliuri va fi Raliul Poloniei, în perioada 10-12 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Simone Tempestini conduce Transilavania Rally la Cluj din prima zi

Simone Tempestini va face angajarea la meciul U-BT Cluj – SCM Timişoara

abonare newsletter