Sport

DERBY pentru promovare. Lincar vrea 10.000 de fani în tribune la „U” Cluj – Petrolul

Universitatea Cluj joacă astăzi, de la ora 19:00, cu Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 6 din play-off-ul Ligii a 2-a.

Fanii lui „U” Cluj la meciul cu Slobozia. FOTO: Paul Gheorgheci Fanii lui „U” Cluj la meciul cu Slobozia. FOTO: Paul Gheorgheci

 

Petrolul Ploiești este pe primul loc în clasament cu 57 de puncte, fiind sigură cel puțin de locul de baraj în acest moment. „Lupii galbeni” vin pe Cluj Arena după două victorii cu Concordia Chiajna și Unirea Slobozia, fiind în cel mai bun moment din ultimele luni.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Universitatea Cluj este pe locul al treilea, la două puncte distanță de FC Hermannstadt. Formația antrenată de Erik Lincar poate trece peste echipa sibiană, cea care a jucat deja în această rundă și a remizat cu Unirea Slobozia.

Duelul dintre „U” și Petrolul va fi unul încins atât la nivelul gazonului, cât și în tribune. Cele două galerii au o rivalitate veche, fiind consemnate în trecut incidente între „Peluza Șepcile Roșii” și ultrașii prahoveni.


Lincar mizează pe aportul fanilor

„U” Cluj se bucură în acest moment de unul dintre cele mai mari și cele mai moderne stadioane din țară. La duelul cu Petrolul, Lincar ar vrea cel puțin 10.000 de fani și o atmosferă similară cu cea de la meciurile de baschet din Champions League.

„Chiar am fost la jocul de baschet, unde a fost o atmosferă extraordinară, deși echipa a fost poate chiar tot jocul condusă, dar au fost momente cheie în care suporterii prin încurajări, prin energia pe care au transmis-o au făcut să existe situații la limită în care jocul se putea întoarcea în favoarea echipei noastre.


A fost o finală, un meci cu tensiune, presiune, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor, de aceea e important în momentele complicate și dificile să ai suporterii alături de tine. Sunt sigur că mâine, dacă se vor strânge mai mult de 10.000 – 12.000 de oameni și vor striga doar un simplu «Haide ”U”!», deja pentru jucători va fi extrem de important și vom avea mari șanse să ne obținem punctele care sunt puse în joc.”, a declarat Erik Lincar înaintea jocului.

„U” Cluj, probleme de lot

La conferința de presă premergătoare jocului, Erik Lincar a anunțat că Universitatea Cluj are probleme de lot. Antrenorul clujenilor a declarat că mai mulți jucători au gripă, dar se așteaptă ca ei să își revină până la ora meciului


„Avem câțiva jucători gripați, dar zic eu că vor trece peste probleme. Sunt doi, trei jucători cu probleme, dar zic eu că până la ora jocului sperăm să-i recuperăm. Dacă nu, sunt și alții care cu siguranță se vor ridica la cel mai înalt nivel.”, a declarat Lincar.

CITEȘTE ȘI:

ATENȚIE, șoferi! Meciul „U” Cluj-FC Petrolul Ploiești aduce RESTRICȚII de circulație în zona Cluj Arena

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

abonare newsletter