Sport

U-BT Cluj are două meciuri complicate înaintea meciului cu Ludwigsburg din Champions League

U-BT Cluj-Napoca are o săptămână încărcată în Liga Națională de baschet masculin, fiind nevoită să joace două meciuri în deplasare.

Karel Guzman pe afișul meciurilor cu Voluntari și Pitești. Sursă foto: U-BT Cluj-Napoca Karel Guzman pe afișul meciurilor cu Voluntari și Pitești. Sursă foto: U-BT Cluj-Napoca

 

Campioana României joacă mâine, de la ora 19:00, meciul restant cu CSO Voluntari. Cele două echipe se vor duela într-un meci care contează pentru etapa a 4-a și care ar fi trebui să se dispute în toamna lui 2021.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Clujenii sunt lideri în campionat, acolo unde au înregistrat 22 de rezultate pozitive și o singură înfrângere. Ultima dată, Richard și compania au avut parte de un meci extrem de disputat în compania celor de la CSM VSK Miercurea Ciuc. Confruntarea de sâmbătă s-a încheiat la scorul de 89-87, iar Andrija Stipanovic a izbutit 16 puncte, 4 și 3 recuperări. Tot 16 puncte a avut și Elijah Stewart, alături de 3 recuperări. 

Voluntari, un adversar redutabil

CSO Voluntari este câștigătoarea Cupei României și una dintre cele două echipe care a bătut-o pe U-BT Cluj-Napoca în acest sezon pe plan intern. Ilfovenii sunt pe locul trei în clasament cu un bilanț de 20 de succese și 3 eșecuri. 


Ilfovenii vin după o victorie clară cu CSM Petrolul Ploiești, scor 81-69. Sarunas Vasiliauskas a totalizat 21 de puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări. Toddrick Gotcher a contribuit prin 16 puncte și 3 recuperări, în vreme ce Vlad Moldoveanu a pus pe tabelă 16 puncte.

CSO Voluntari este una dintre cele mai bune formații pe teren propriu, acolo unde nu a suferit nicio înfrângere în actualul sezon. 


În stagiunea 2021-2022, U-Banca Transilvania și CSO Voluntari și-au măsurat forțele de trei ori. Clujenii câștigat încleștarea din SuperCupa României, precum și etapa din campionat. În Cupa României, Voluntari s-a impus.

BCM Pitești, locul 2 în clasament

După meciul cu Voluntari, U-BT Cluj-Napoca este nevoită să se deplaseze în Trivale. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor juca joi seara cu BCM Pitești, formație aflată pe locul al doilea în clasamentul din Liga Națională de Baschet.


Cele două partide din această săptămână vor fi ultimele înaintea disputei cu Ludwigsburg din Basketball Champions League. Cel mai probabil, Mihai Silvășan va apela la o rotație lungă pentru a-și menaja pe cât posibil jucătorii de bază.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:


„Jucăm cu o echipă bună, care se luptă pentru accederea în finală. Este o contracandidată la titlul de campioană. Am jucat cu ei acum două săptămâni și ne-au pus mari probleme în prima repriză. Sunt convins că vor să își ia revanșa. Vrem să câștigăm acest meci, sper să reușim acest lucru. Jucăm la ei în sală, este o sală grea. Nu e ușor să evoluezi la Voluntari. Ce ține de noi vom face în așa fel pentru a obține victoria.”, a declarat Mihai Silvășan.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj și-a aflat adversara în sferturile de finală din Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca poate juca cu Ludwigsburg, Strasbourg sau Tofas în Basketball Champions League

Ultimele Stiri
abonare newsletter