Sport

1,5 milioane de euro, suma pe care o are asigurată „U” Cluj în Liga 1

Universitatea Cluj a remizat în weekend, 0-0, pe terenul celor de la Petrolul Ploiești și are șanse tot mai mari să promoveze în Liga 1.

Universitatea Cluj încasează 1,5 milioane de euro dacă promovează Universitatea Cluj încasează 1,5 milioane de euro dacă promovează

 

Echipa antrenată de Erik Lincar este pe locul al treilea în clasament, la doar un punct de FC Hermannstadt și la șapte de Petrolul.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„U” Cluj este deja de șapte ani în ligile inferioare, dar revenirea „Șepcilor Roșii” în prima ligă este tot mai aproape. Ardelenii au jucat excelent în 2022 și nu au încasat gol în cele patru jocuri disputate până la această oră.

Ardelenii au 1,5 milioane de euro asigurați în Liga 1

Promovarea este un obiectiv obligatoriu în acest moment pentru „U” Cluj. Formația lui Lincar a transferat mulți jucători din Liga 1 și pare pregătită de promovare. 


Dacă promovează, Universitatea are asigurată suma de 1,5 milioane de euro din drepturile TV. Această sumă de bani nu o încasează nimeni din Liga a 2-a, acolo unde suma maximă obținută din drepturile TV a fost de 32.500 de euro.

Cele 1,5 milioane de euro provenite din drepturile TV vor fi susținute și de o finanțare importantă din partea Primăriei Cluj-Napoca. „U” este „abonată” la banii oferiți de municipalitate și a încasat în ultimul an peste jumătate de milion de euro.


Fără să depună prea mult efort, „U” ar avea un buget de 2 milioane de euro în Liga 1. Clujenii au și o serie de contracte de sponsorizare care vor aduce alte câteva sute mii de euro în conturile clubului.

CFR Cluj este echipa cu cei mai mulți bani încasați în ultimii ani din drepturile TV. „Feroviarii” au primit câteva 3,7 milioane de euro pentru titlurile obținute în ultimele patru sezoane.

CITEȘTE ȘI:

Andrei Cordoș, noul manager de la Universitatea Cluj

Universitatea Cluj s-a despărțit de șapte jucători. Făceau parte din lotul condus de Erik Lincar

abonare newsletter