Sport

Patricia, micuța tenismenă care vrea să devină cea mai mare jucătoare de tenis din lume, încheie anul 2021 cu o nouă victorie. FOTO

Patricia, micuța jucătoare de tenis de 11 ani a mai bifat un turneu câștigat. Ea a încheiat în forță anul 2021 și a reușit să câștige Super Turneul Campionilor care s-a desfășurat la Pitești în perioada 18–19 decembrie.

Patricia, micuța clujeancă care vrea să devină cea mai mare jucătoare de tenis din lume, încheie anul 2021 cu o nouă victorie. FOTO Patricia, micuța clujeancă care vrea să devină cea mai mare jucătoare de tenis din lume, încheie anul 2021 cu o nouă victorie. FOTO

 

 


La prima ediție a Super Turneului Campionilor care s-a desfășurat în Pitești în perioada 18-19 decembrie au fost invitați toți campionii și finalisții de la Turneul Campionilor din Bucuresti și Cluj-Napoca, precum și toți campionii de Platinum din această toamnă de la Constanța, Bucuresți, Cluj-Napoca și Pitesti.

Patricia, elevă în Cluj-Napoca în clasa a V-a a început să joace tenis în 2019, fiind încă de mică o iubitoare de sport.


Chiar dacă la Super Turneul Campionilor au fost fete mult mai mari decât Patricia, ea a reușit să treacă peste emoții și să-și depășească limitele.

„Am fost emoționată pentru că la acest turneu au fost fete mult mai mari decât mine. Am fost foarte emoționată, foarte încărcată, dar vreau să îmi arăt că pot mult mai mult ”, a declarant Patricia pentru monitorulcj.ro


Fratele său, Vlad, îi calcă pe urme Patriciei și a reușit să se claseze pe locul 5 la categoria 9 ani, deși el are 8 ani.

Patricia a găsit echilibrul perfect între școală și tenis

Chiar dacă a început să practice tenis de la o vârstă fragedă, Patricia a reușit să se împartă între școală și antrenamentele și turneele de tenis, chiar dacă uneori îi este greu. Patricia își dorește ca notele de la școală să nu fie afectate de faptul că petrece foarte mult timp la antrenamente, ea încercând să „ia doar 10 pe linie”, după cum povestește mama ei. În unele zile se întâmplându-se să-și facă temele în pauzele de la școală sau în orele libere, pentru a fi sigură că ajunge la antrenamente.


În prezent, Patricia se antrenează la Napoca Tenis Club, cu Alin Baciu, Radu Șerban și George Naidin, iar până acum a fost deja la două academii de tenis din străinătate: una din SUA și una din Spania.

A câștigat primele trofee la turnee de copii în vara anului 2020, iar acum participă la turneele oficiale organizate de Federația Română de Tenis și a câștigat deja un turneu la categoria de 12 ani (ea având 11 ani), dar și locurile 2 și 3 la mai multe turnee din aceeași categorie, iar în luna octombrie a participat la turneul FRT de la Ștei, județul Bihor, intitulat Cupa IRIS, unde a câștigat locul 1, ea câștigând toate meciurile în două seturi.


 

CITEȘTE ȘI:

Povestea unei mici clujence care vrea să devină cea mai mare jucătoare de tenis din lume: „Pasiunea e suficientă pentru a avea curaj”. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter