Sport

CFR Cluj a învins Jablonec în Conference League! Campioana încheie participarea cu o victorie

Formația pregătită de Dan Petrescu a trecut de Jablonec, scor 2-0, în ultimul joc al Grupei D.

CFR Cluj a învins Jablonec în Conference League! Campioana încheie participarea cu o victorie CFR Cluj a învins Jablonec în Conference League! Campioana încheie participarea cu o victorie

 

 


CFR Cluj a încheiat evoluţia sa în Grupa D a competiţiei de fotbal Europa Conference League cu o victorie, 2-0 (1-0) cu echipa cehă FK Jablonec, joi seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca.

Singura victorie a campioanei României în grupă a fost adusă de golurile marcate de atacantul croat Gabriel Debeljuh (45, 82).


Deşi nu mai avea decât o miză financiară la ultimul meci, CFR Cluj a reuşit să facă un joc bun şi să lase o impresie bună la despărţirea de cupele europene, în faţa unei echipe incomode, care era în cursă pentru faza următoare a competiţiei.

FK Jablonec fost mai insistentă în prima repriză şi a pus în pericol de câteva oră poarta echipei din Gruia.


Boateng (8) a avut prima oportunitate, dar şutul său de la 20 de metri a fost prins de portar. Un minut mai târziu, Camora a respins de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Martinec. Oaspeţii au mai fost periculoşi prin Kratochvil (25), care a şutat în plasa laterală după o preluare largă a lui Bordeianu în propriul careu. În min. 29 a fost rândul lui Păun să piardă o minge în faţa careului, dar Cvancara a şutat imprecis de la 17 metri.

CFR a intrat la cabine cu avantaj pe tabelă, după ce Debeljuh a marcat cu capul în urma centrării lui Manea (45).


Echipa antrenată de Dan Petrescu a făcut o repriză secunde chiar mai bună, rezistând încercărilor ofensive ale oaspeţilor şi căutând să dea lovitura pe contre rapide. Boateng (58) a şutat din unghi, dar mingea s-a dus în plasa laterală, apoi Păun (59) a reluat din voleu, din centrul careului, mingea centrată de Costache, însă portarul a respins.

CFR a tranşat soarta partidei pe contraatac, în minutul 82, când Alibec l-a lansat pe Costache, iar acesta l-a servit pe Debeljuh. Clujenii au mai avut o ocazie mare, prin Costache (85), scăpat pe contraatac, dar atacantul a fost blocat in extremis de Zeleny.


FK Jablonec nu a reuşit nici măcar golul de onoare, pentru că Bălgrădean s-a opus la mingile trimise de Surzyn (88) şi Vanicek (90+3), iar Dolezal a reluat cu capul de la 7 metri, pe lângă (90+2).

CITEȘTE ȘI:

Amendă USTURĂTOARE pentru CFR Cluj de la UEFA! 200.000 de euro pentru că are „datorii restante”

Ultimele Stiri
abonare newsletter