Sport

„U” Cluj – Astra Giurgiu 1-2. „Studenții” pierd primul meci  pe teren propriu

Universitatea Cluj a pierdut cu 2-1 duelul cu Astra Giurgiu din etapa cu numărul 15 din Liga a 2-a, fiind prima înfrângere pe teren propriu.

Foto: Arhivă Foto: Arhivă

 

Pe un gazon perfect, Universitatea Cluj a început greu meciul cu Astra Giurgiu, formație aflată penultima în clasament. Oaspeții ar fi meritat o lovitură de la 11 metri în minutul 4, atunci când Taub a fost lovit în mână de o minge.


 Giurgiuvenii au deschis scorul în minutul 13, atunci când Blejdea a pasat greșit la mijlocul terenului, iar de acolo Claudiu Dragu a inițiat un contraatac pe care l-a finalizat cu gol în poarta lui Gorcea.

În minutul 31, Astra a primit o lovitură de la 11 metri după un duel controversat între Alarcon și un atacant giurgiuvean. Mijlocașul Gabriel Șerban a executat penalty-ul, dar a trimis pe lângă poarta lui Gorcea.


„U” Cluj a renăscut după penalty-ul ratat de Șerban și a avut o sumedenie de lovituri de la colț în următoarele minute. În cele din urmă, Gugu avea să egaleze în minutul 38 cu o lovitură de cap în urma unui corner bătut bine de Blejdea.

Universitatea a dominat începutul reprizei secunde, fiind aproape de a marcat de Andrei Blejdea. Clujenii aveau să fie penalizați din nou la o fază în care Dragoș Gheorghe a scăpat pe contraatac. Fotbalistul celor de la Astra a obținut o lovitură de la 11 metri după o ținere a lui Alarcon, dar și acest penalty ridică multe semne de întrebare.De altfel, Viorel Domocoș, „secundul” lui Lincar, a fost eliminat pentru proteste.


Gabriel Șerban a bătut și de această dată lovitura de la 11 și a fost la un pas de o nouă ratare. Gorcea a atins mingea lui Șerban, dar cu toate astea balonul s-a oprit în plasă.

„U”  a dominat finalul de joc și a fost la un pas să egaleze în repetate rânduri. Boiciuc, Răducanu și Gugu au ratat ocazii importante pe final.


Pentru Universitatea Cluj, înfrângerea cu Astra Giurgiu reprezintă o premieră în acest sezon la meciurile de pe teren propriu.

”U” Cluj: Gorcea – Alarcon (Rob. Răducanu 77′), Dican, Gugu (cpt.), Taub (Mitrea 46′) – Tescan (Ribeiro 46′), Balgiu – Hofman (M. Ciobanu 77′), Haită, Blejdea (Nic. Pîrvulescu 65′) – Boiciuc


Astra: Moroz – Riza, Tib. Giuroiu, Ad. Stoian, R. Gab. Zamfir – Gab. Șerban, Banu (Buliga 84′) – C. Danciu (Gab. Dumitrașcu 46′), Dr. Gheorghe (cpt.)(D. Vasilescu 88′), Brăilă (I. Zaharia 73′) – Cl. Dragu

CITEȘTE ȘI:

U Cluj o învinge pe Ripensia Timișoara în deplasare prin golurile lui Hofman și Haită

Victorie fără emoţii pentru U-BT Cluj împotriva lui CSA Steaua! Urmează Top 6 pentru baschetbalişti

Ultimele Stiri
abonare newsletter