Sport

Echipa feminină a României, în finala Campionatului European de tenis de masă. A învins Franța cu 3-0

Echipa feminină a României se află la un pas de câștigarea celui de-al treilea titlu european consecutiv la Campionatul European de tenis de masă.

 

Echipa câștigătoare a învins Franța cu scorul 3-0 și s-a calificat în finala Campionatului.


 

Finala are loc duminică de la ora 13:00, când campioanele vor avea meciul împotriva Germaniei la BT Arena.


„Calificare în finală și ce moment avem în față! Echipa națională feminină e la un singur meci de cucerirea celui de-al treilea titlu european consecutiv. România a învins Franța, cu 3-0, în a doua semifinală a zilei. Duminică, de la 13:00, campioanele Europei își apără titlul, în meciul contra Germaniei, în BT Arena, din Cluj-Napoca. 

Conduse cu aceeași măiestrie de antrenorul federal Viorel Filimon, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro au fost, din nou, la înălțime și au continuat parcursul impecabil început odată cu primul meci al grupelor. Sportivele noastre au încheiat meciul cu Franța în aplauzele spectatorilor, dar efortul de la masa de joc a fost enorm.


Elizabeta Samara a avut-o în față pe Prithika Pavade, care, la doar 16 ani, promite a fi una dintre sportivele importante ale Europei în viitor, în timp ce Bernadette Szocs a învins-o, în premieră, pe experimentata Jia Nan Yuan, meci la finalul căruia românca a fost vizibil emoționată. Nici durerea nu a putut-o împiedica pe Daniela Dodean Monteiro, care s-a accidentat în al doilea set. Totuși, campioana a strâns din dinți, după ce a primit îngrijiri medicale, și a închis meciul cu 3-0”, a transmis Federația Română de Tenis de Masă.

Foto: Federația Română de Tenis de Masă


CITEȘTE ȘI:

Echipa feminină a României, în semifinalele Campionatelor Europene de tenis de masă de la Cluj-Napoca

 

abonare newsletter