Sport

CFR Cluj începe drumul spre grupele Ligii Campionilor! Trupa din Gruia joacă cu Borac Banja Luka

CFR Cluj debutează marți, de la ora 20:00, în preliminariile Ligii Campionilor împotriva echipei Borac Banja Luka.

CFR Cluj – Borac Banja Luka va fi meciul cu care „feroviarii” din Gruia își încep aventura europeană în sezonul 2021 – 2022. Este duelul dintre campioana României și cea a Bosniei & Herțegovina, iar confruntarea ar trebui să fie ușoară pentru ardeleni, care pleacă din postura de favoriți.

 

Va fi, totodată, prima partidă cu Marius Șumudică în funcția de antrenor principal al ardelenilor. Câștigătoarea dublei CFR Cluj – Borac Banja Luka va da piept în următorul tur cu învingătoarea dintre Fola Esch din Luxemburg și Lincoln Red Imps, reprezentantă a Gibraltarului.


CFR Cluj, o echipă nouă în era Șumudică

Campioana României s-a despărțit de o serie de fotbaliști importanți în această vară. Ultimul nume important care a plecat din Gruia este Mario Rondon. Atacantul și-a manifestat intenția de a pleca de la echipa clujeană.

Pe lângă Rondon, CFR i-a mai pierdut printre alții pe Bordeianu, Vinicius, Sandomierski, Soares sau Perreira, dar și pe tânărul Carnat, jucător împrumutat la Rapid.


În pauza competițională, CFR Cluj l-a transferat pe Daniel Graovac, un bosniac adus de la Astra Giurgiu și care, în Bosnia & Herțegovina a jucat pentru Szrinjski Mostar. A mai fost transferat Rachid Bounhenna, de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, respectiv  Cristiano Figueiredo, de la FC Hermannstadt.

 La Cluj au mai ajuns și mijlocașii Jonathan Rodriguez de la FC Botoșani și Anas Tahiri de la RKC Waalwijk.


CFR Cluj s-a pregătit în această vară în Austria, acolo unde au jucat cinci meciuri amicale cu echipe mai mult sau mai puțin importante. Campionii din Gruia au trecut cu 4-0 de FC Wels, au remizat, 1-1 cu Ludogorets, au pierdut cu Academia Puskask, 1-0, au învins-o pe Dinamo Moscova cu 1-0 și au remizat cu Ujpest, 1-1.

Cine este Borac Banja Luka?

Borac Banja Luka este o echipă puțin cunoscută fanilor din România. Bosniecii au câștigat doar al doilea titlu din istorie. Banja Luka a învins-o pe FK Sarajevo în lupta pentru titlu la finalul unui sezon care s-a decis în ultimele runde.


Borac a terminat sezonul precedent cu 21 de victorii, patru egaluri și opt înfrângeri. Adversara lui CFR Cluj are o defensivă de fier, iar în sezonul precedent a terminat cu o medie de mai puțin de un gol primit pe meci.

Un fost CFR-ist revine în Gruia

Stojan Vranjes este căpitanul și golgheterul celor de la Borac Banja Luka. Fostul jucător de la CFR Cluj și Pandurii Tg. Jiu a punctat de 15 ori sezonul precedent. Vranjes nu a stat la CFR Cluj decât o jumătate de sezon după care a mai evoluat la Legia Varșovia.


CFR Cluj are un lot net superior adversarei din primul tur preliminar. Echipa clujeană are o cotă de piață de 29,05 milioane de euro, în timp ce Borac este cotată la 6,75 milioane de euro.

Campioana României s-a mai duelat în sezonul 2009-2010 cu o echipă din Bosnia. CFR a învins-o atunci pe FK Sarajevo după un 1-1 în tur și 2-1 în retur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter