Sport

România - Franța 3-2 în primul meci de la Golden League la Cluj-Napoca

România a învins Franța cu 3-2, în prima zi a turneului Golden League, de la Cluj-Napoca la volei feminin.

 

 


România a învins Franța cu 17-25, 23-25, 26-24, 26-24, 15-11, în primul meci de la Golden League, grupa organizată de Cluj-Napoca.

 

România a început jocul cu o garnitură tânără din care se remarcă fără dar și poate Adelina Ungureanu și Alexia Căruțașu. Cele două tinere evoluează deja la echipe importante din Italia, respectiv Turcia și sunt așteptate să ducă greul naționalei în următorii ani.


România a început bine meciul și a fost prima echipă care s-a distanțat la două puncte în setul inaugural,  5-3. Franțuzoaicele au revenit însă rapid în joc și aveau să conducă cu 11-8, scor care l-a determinat pe Luciano Pedulla să ceară primul time out al jocului. Timpul de odihnă nu a avut efect, iar sportive din Hexagon aveau să se desprindă la 15-9, scor aproape imposibil de remontat.

Franța a dominat clar primul act și avea să se impună în cele din urmă cu 25-17, într-un set în care Alexia Căruțașu a fost singura voleibalistă care a putut ține pasul cu echipa adversă.


Franța a fost echipa care a început mai bine și setul secund. Sportivele din Hexagon s-au desprins rapid la 8-4 pe tabela de marcaj. România a revenit în set și a egalat scorul la 15. Cele două naționale au mers cap la cap în finalul setului doi.  Victoria a revenit și de această dată naționalei Franței, cea care s-a impus cu 25-23.

Scenariul s-a repetat și în setul al treilea. Trupa în albastru a dominat începutul setului și a condus cu 11-9. România a alergat după egalare tot setul trei și avea să o obțină la 19 după un blocaj excelent al Mariei Matei. Tot Mate a dus România în avantaj la 20-19 și l-a obligat pe selecționerul Franței să ceară timp de odihnă. „Tricolorele” au continuat jocul bun și au avut prima minge de set la 24-23 în urma unui atac excelent al Adelinei Ungureanu. Româncele aveau să închidă setul la 26-24 după un punct în care Ungureanu, Căruțașu și Matei au pus la grea încercare defensiva adversă.


Jocul bun al „tricolorelor” a continuat și în setul patru. Elevele conduse de Pedulla au controlat începutul setului și aveau un avantaj de două puncte după 16 puncte jucate.

România a condus tot setul patru, dar avea să fie egalată la 23 după un atac în out al Alexiei Căruțașu. România avea să închidă în cele din urmă setul la 26-24, așa cum s-a întâmplat și în setul precedent. „Tricolorele” și-au asigurat astfel cel puțin un punct în primul joc al turneului.


Franța a început mai bine setul decisiv și conducea cu 3-0. România a revenit însă rapid în joc și a egalat la 3 grație unor puncte aduse de blocaj. „Tricolorele” s-au desprins prima dată  la 9-7 și aveau să câștige cu 15-11 setul decisiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter