Sport

CFR Cluj - FCSB, ultimul meci al sezonului. Campionii din Gruia primesc titlu de campioni

CFR Cluj joacă marți, de la ora 20:30, cu FCSB în ultima etapă a sezonului 2020/2021 într-o partidă care marchează revenirea fanilor în tribune



Campioana României primește vizita celor de la FCSB, într-un meci fără miză la ora actuală în Liga 1. Totuși, pentru CFR Cluj meciul este unul extrem de important în condițiile în care echipa va primi titlul obținut pentru actualul sezon.

Înaintea ultimului joc din sezonul 2020/2021, CFR Cluj are șase puncte avans și cel mai pobabil va încheia sezonul cu cea mai bună apărare din play-off. Ardelenii au primit doar cinci goluri în cele nouă jocuri de până acum.


FCSB vine cu echipa a doua la Cluj

FCSB a ratat titlul din nou în Liga 1 și principalul vinovat și în acest sezon pare să fie Gigi Becali. Patronul „roș-albaștrilor” nu s-a ferit să ascundă faptul că se implică direct la echipă și este omul care face schimbările, transferurile și numirile de antrenor la echipă.


Latifundiarul din Pipera a anunțat că jucătorii de la prima echipă vor intra în vacanță, iar la Cluj vor juca rezervele și fotbaliștii de la FCSB II. De altfel, Becali a decis ca la meciul cu Universitatea Craiova, din etapa trecută, să fie trimiși în teren mai mulți fotbaliști sub 20 de ani.

Ultimul meci pentru Iordănescu Jr. la Cluj?


Edi Iordănescu a reușit în acest sezon cea mai mare performanță din cariera lui și este așteptat să continue în Gruia și în sezonul viitor. Totuși, în Gruia ar putea să ajungă Adrian Mutu, actualul selecționer al echipei naționale a României U-21.

CFR Cluj, singura reprezentantă a României în Liga Campionilor


CFR Cluj obține astfel al patrulea titlu consecutiv și al șaptelea din istoria sa, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 și 2020. Formația din Gruia devine noua „campioană a provinciei”, depășind-o pe UTA Arad (6) în ceea ce privește campionatele cucerite.

CFR va fi unica reprezentată a României în Liga Campionilor. Ardelenii vor începe competiția în primul tur preliminar, iar celelalte trei formații din România vor evolua în Conference League, competiția înființată recent de UEFA - a treia valorică.


Formația lui Iordănescu Jr. este prima care câștigă campionatul după ce ratează primul loc la intrarea în play-off, de la introducerea noului sistem competițional. FCSB a fost campioana sezonului regulat, cu 65 de puncte, unul mai mult decât CFR.

Cum ar putea arăta cele două echipe

CFR Cluj: Arlauskis – Ciobotariu, Burcăm, Ben Youssef, Camora – Itu, Bordeianu, Păun – Deac, Rondon, Costache

FCSB: Târnovanu – Pantea, Simion, Filip, Șervan – Vînă, Perianu, Oaidă – Niță, Fulga, Musi

abonare newsletter