Sport

Erik Lincar, prezentat oficial la „U”: „Voi antrena cea mai titrată echipă din cariera mea”

Erik Lincar a fost prezentat oficial la Universitatea Cluj după ce clubul a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu fostul antrenor al celor de la Turris Turnu-Măgurele.

 

 


Universitatea Cluj se pregătește de sezonul 2021/2022, iar după prezentarea noii conduceri a venit rândul antrenorului.  Erik Lincar a fost alesul lui Ovidiu Blag și are ca obiectiv promovarea în stagiunea următoare.
 

Fostul mijlocaș de la Steaua se află la cea mai mare provocare din cariera de antrenor, iar acest lucru este confirmat și de primele sale declarații.


„Venirea mea la echipă se datorează domnului manager Ovidiu Blag. Vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru încredere. Sunt bucuros pentru că voi pregăti cea mai titrată echipă din carierea mea de antrenor.  Vorbim de un club special care are mulți fani, iar acest lucru mă motivează mult”, a declarat Lincar la conferința de presă.

Linkar face revoluție la „U” Cluj

Universitatea Cluj a avut momente bune de joc în 2021, iar unii fotbaliști au arătat că merită să fie în lot în sezonul viitor. Totuși, Lincar a anunțat că la echipă se vor produce multe schimbări și vom avea cel puțin 14 jucători noi.


„Nu pot să vă spun exact un număr de jucători pe care îi vom aduce, dar cu siguranță vor fi mai mult de 14 fotbaliști pe toate posturile. Cunosc foarte bine Liga a 2-a și am foarte mulți jucători în cap. Ideea este că unii au contract, în timp ce alții sunt liberi.  Urmăresc să aducem un tip de jucători care trebuie să fie foarte motivați pentru a ajunge la Liga 1. Prefer jucători mai tineri, cu multă dorință, dar care nu au foarte multă experiență în Liga 1 și vor să ajungă acolo”, a spus antrenorul la conferinaț de presă.

Noul antrenor al Universității Cluj nu pune preț pe omogenitate și își dorește rezultate încă de la începutul mandatului.


Voi creiona o echipă de luptători, echipă care să simtă cu adevărat ce înseamnă tot acest întreg ce se numește U Cluj.

„A trecut vremea în care omogenitatea se obținea în 2-3 an și rezultatele abia în al patrulea. Omogenitatea trebuie se crează prin rezultate și trebuie să o câștigăm cu jucătorii care vin”, a explicat tehnicianul.


Mircea Cojocaru, consultat de Lincar

„Vorbesc cu Mircea Cojocaru și Cristi Pojar pentru a obține cât mai multe informații. Zilelel următoare vom creona lotul și voi anunța care sunt fotbaliștii care rămân. Aș vrea să păstrăm 6-8 jucători”, a mai adăugat antrenorul.

Noul antrenor de la Universitatea Cluj s-a remarcat în ultimele sezoane în ligile inferioare din România. Lincar a fost la doar câteva secunde de o promovare istorică cu Turris Turnu-Măgurele, dar formația teleormăneană a fost egalată în minutele de prelungiri ale jocului decisiv cu Rapid din sezonul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter