Sport

CFR Cluj – Sepsi 0-1. Campionii pierd după un meci modest în Gruia

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1 în etapa a 7-a din play-off-ul Liga 1

 

 


Campioana en-titre a făcut un meci modest cu Sepsi Sf. Gheorghe și a pierdut cu 1-0 partida disputată pe „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.  Pavol Safranko a marcat unicul gol al meciului în minutul 42.
 

Prima mare ocazie de gol a venit abia în minutul 35 al jocului. Gabriel Vașvari a tras puternic din afara careului, dar Sandomierski a respins în față. Andrei Dumiter a reluat cu capul, însă se afla în poziție de offside.


CFR Cluj a avut în continuare probleme în fața celor de la Sepsi. Covăsnenii au fost din nou aproape de gol în minutul 40 al partidei. Safranko și Dumiter au scăpat pe contraatac, fiind la un pas de gol. La cornerul următor, defensiva din Gruia a respins cornerul executat de oaspeți, dar Itu avea să piardă mingea la 30 de metri de poartă. Dumiter a centrat perfect până la Safranko, cel care a reluat impecabil în poarta lui Sandomierski pentru 1-0 în minutul 42.

CFR Cluj, trei schimbări la pauză

Iordănescu Jr. a fost vizibil nemulțumit de jocul echipei și a operat trei schimbări la pauză. Au ieșit Sigurjonsson, Hoban și Itu, fiind introduși Omrani, Soares și Itu. Cele trei modificări au transformat jocul campioanei, iar Debelujh a avut o șansă uriașă în minutul 48 după o centrare a lui Omrani. Atacantul croat a avut o nouă șansă de a marca în minutul 55, dar a fost blocat perfect de defensiva adversă.


Oaspeții puteau  beneficia de un cadou neașteptat peste doar un minut. Sandomierski a degajat direct în Safranko,  dar șansa a fost de partea clujenilor și mingea s-a dus milimetric pe lângă. Sepsi a avut o nouă șansă importantă de gol în minutul 67 prin Safranko, cel care a șutat puțin peste poarta gazdelor.

Sepsi a fost vioara întâi toată seara în Gruia. Covăsnenii fie au dominat mijlocul terenului, fie au pus pericol pe contaatac. Dumiter a fost la un pas să facă și el 2-0 în minutul 70 la o fază în care s-a întors superb în careu și a tras puțin pe lângă.


Omrani a avut următoarea șansă importantă de gol în minutul 73, fiind la un pas să înscrie cu un șut din afara careului. La doar câteva secunde după execuția lui Omrani, Dumiter a mai făcut o fază superbă. Tânărul atacant a tras superb, la colțul lung, mingea lui fiind respinsă cu greu de Sandomierski.

CFR Cluj rămâne pe primul loc cu două puncte avans în fața celor de la FCSB, însă trupa din București joacă cu Academica Clinceni în această seară.


Ultima mare șansă de gol i-a aparținut lui Billel Omrani. Atacantul francez a scăpat singur cu Niczuly, dar a fost ajuns din spate și blocat în ultimul moment.

Au evoluat echipele:


CFR Cluj: Sandomierski – Manea (Rondon 77), Vincius, Burcă, Camora – Itu (Costache 46), Hoban (Soares 46), Sigurjonsson (Omrani 46) – Deac, Debelujh, Gîdea (Păun 5)

Sepsi: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – Fofana (Tincu 81), Vașvari(Achahbar 81)  – Dumiter (Kovacs 81) , Gonzalez (Fulop 60), Păun – Safranko

abonare newsletter