Sport

FCSB - CFR Cluj 1-1. Campioana en-titre obține o remiză la ultima fază

CFR Cluj a remizat, 1-1, pe terenul celor de la FCSB în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1.

 

 


CFR Cluj a început bine meciul de la Giurgiu și Sigurjonsson a ratat prima ocazie importantă de gol. Islandezul a fost servit ideal de Gabriel Debelujh, însă a tras peste dintr-o ocazie ideală.

 


FCSB a ajuns prima dată la poarta lui Arlauskis în minutul 12.  „Roș-albaștrii” au lovit bara prin Andrei Miron, cel care a câștigat un duel aerian cu Andrei Burcă la o fază fixă.

FCSB a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 18 al jocului de la Giurgiu. Florin Tănase a câștigat un duel în viteză cu Andrei Burcă, iar fundașul CFR-ului l-a faultat. Radu Petrescu a acordat lovitură de la 11 metri și cartonaș galben pentru jucătorul din Gruia. Tănase l-a executat pe Giedrius Arlauskis, deși lituanianul a ghicit colțul.


CFR Cluj a alergat după egalare în prima repriză, iar Costache a avut prima șansă bună. Atacantul U-21 a avut un culoar bun spre poarta lui Vlad, dar a tras pe lângă poartă.

FCSB a început tare și repriza secundă. Gazdele au avut două ocazii mari prin Ovidiu Popescu și Iulian Cristea.


CFR Cluj a controlat repriza secundă, dar fără ocazii importante. Jocul a fost animat tot de FCSB în minutul 75, atunci când Oaidă a scăpat sngur cu Arlauskis, însă lituanianul a respins impecabil.

Campioana României a avut prima șansă de gol în repriza secundă abia în minutul 79. Susic, abia intrat pe teren, a scăpat în flancul drept și a tras la colțul lung, dar puțin pe lângă.


CFR Cluj, dezavantajată din nou de arbitraj

CFR Cluj ar fi trebuit să beneficeze de o lovitură de la 11 metri în minutul 80. Ciprian Deac a fost lovit violent de Adrian Șut în careul de 6 metri, dar Radu Petrescu a dat fault în atac.

Trupa din Gruia a continuat să preseze și a fost la un pas de egalare prin Mihai Bordeianu. Mijlocașul a șutat excelent de la marginea careului, însă Vlad a respins în corner o minge care se ducea în poartă.

Golul izbăvitor a venit abia în minutul 93 al partidei. Ciprian Deac a executat impecabil o lovitură liberă, iar Andrei Burcă a egalat cu o lovitură de cap. Andrei Vlad a greșit din nou în poarta celor de la FCSB.

CFR Cluj rămâne pe primul loc la finalul turului cu două puncte avans în fața rivalei din București.

abonare newsletter