Sport

România - Italia Fed Cup la Cluj-Napoca. Begu, Cîrstea și Camila Giorgi sunt marile absente din cele două echipe

Cele două federații de tenis au anunțat lotul de jucătoare pentru meciul România – Italia, programat la mijlocul lui aprilie la Cluj-Napoca.

 

 


România și Italia vor juca în pe 16 și 17 aprilie 2021 un meci extrem de important în play-offul Billie Jean King Cup by  BNP Paribas, competiție cunoscută mai mult ca Fed Cup.

Absențe importante în lotul României

Din echipa României vor face față Simona Halep (locul 3 WTA), Patricia Maria Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA) și Monica Niculescu (174 WTA la simplu și 55 WTA la dublu).


Remarcăm absențele Soranei Cîrstea și Jaqueline Cristian pentru meciurile de simplu, dar și ale Irinei Begu și Raluca Olaru pentru meciul de dublu. Meciul România – Italia din Fed Cup reprezintă debutul Monicăi Niculescu în postura de căpitan al primei reprezentative de tenis.

„Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraș cu oameni pasionați de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinși că vor fi cu sufletul alături de echipă, așa cum sunt toți susținătorii noștri din întreaga țară, cu toată energia lor pozitivă", a spus Monica Niculescu.


Alina Tecșor, antrenorul naționalei de Fed Cup, a oferit o scurtă declarație înaintea confruntării cu Italia.

„Așteptăm de un an acest meci și mă bucur că, în sfârșit vom putea juca. Este un meci important pentru România și chiar dacă nu vom avea de partea noastră suporterii, care au creat o atmsoferă fantastică de fiecare dată când fetele noastre au jucat în Sala Polivalentă, ne bucurăm să avem parte, din nou, de emoția și adrenalina acestei competiții”, a declarat Tecșor.


Italia vine fără Giorgi

Căpitanul nejucător al echipei Fed Cup a Italiei a anunțat jucătoarele convocate pentru întâlnirea de la Cluj contra României.

Camila Giorgi (locul 80 WTA) nu a fost convocată pentru meciurile de pe 16-17 aprilie din cauza faptului că a fost depistată pozitiv la Covid-19. Ea nu va face deplasarea la Cluj.


Lotul Italiei pentru meciurile contra României este următorul: Martina Trevisan (locul 99 WTA), Jasmine Polini (locul 103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (locul 111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (locul 177 WTA) și Bianca Turati (locul 281).

România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00, toate meciurile urmând a fi transmise în direct la TV, Digi Sport fiind producătorul acestei competiții.

abonare newsletter