Sport

6 din 6 pentru U-BT Cluj! Elevii lui Silvășan au câștigat fără emoții la Focșani

U-Banca Transilvania Cluj a încheiat anul en-fanfare cu două victorii obținute în fața celor de la CS Municipal 2007 Focșani și CSM VSKC Miercurea Ciuc.

 

 


U-BT Cluj a încheiat anul cu șase victorii din tot atâtea meciuri disputate în stagiunea 2020/2021 a Ligii Naționale de Baschet masculin.

 


Elevii antrenați de Mihai Silvășan au disputat pe 29 și 30 decembrie ultimele două meciuri din acest an extrem de difcil pentru baschet și nu numai. Clujenii s-au impus la o diferență de peste 30 de puncte în ultimele două meciuri și sunt singura echipă neînvinsă în acest sezon.

În primul meci de la Focșani, U-BT Cluj s-a apărat excelent împotriva gazdelor și s-a impus cu 82-51, într-un meci în care trupa din Focșani a înscris doar opt puncte în sfertul al doilea. Andrija Stipanovic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 18 puncte, fiind urmat de Justin Edwards (15) și Patrick Richard (14). Puștiul David Lăpuște  a avut o evoluție curajoasă și a terminat cu șase puncte marcate, o pasă decisivă și o recuperare.


A doua partidă de la Focșani a fost dominată din nou de U-BT Cluj. Baschetbaliștii clujenai au marcat la foc automat și au terminat meciul cu 103 puncte înscrise. Donatas Tarolis a fost coșgolgheterul meciului cu 20 de puncte, în timp ce Stipanovic, Richard, Santa și Edwards au terminat și ei cu peste 10 puncte.  Dragoș Lungu a fost juniorul care s-a remarcat în duelul cu Miercurea Ciuci și a încheiat cu șapte puncte marcate, o recuperare și două pase decisive.

U-BT Cluj a acumulat astfel șase victorii din tot atâtea meciuri jucate și este singura echipă neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Oradea a avut un record perfect înaintea turneeleor din această săptămână, dar bihorenii au pierdut  cu CSU Sibiu, 91-87.


Mihai Silvășan a reușit să-i ofere minute de joc și lui Karlo Zganec, cel care a fost accidentat în ultimele luni. Croatul a revenit pe parchet după o operație suferită în luna august, fiind folosit pe finalul meciului într-un moment în care jocul era lipsit de intensitate.

Antrenorul clujenilor a oferit o scurtă declarație pentru site-ul clubului după primul meci disputat la turneul de la Focșani


„A fost un meci fără istoric, pe care am reușit să îl controlăm de la un căpăt la celălalt. Am avut un joc colectiv bun, cu 11 marcatori și am reușit să folosim tot lotul, ceea ce pentru tinerii jucători înseamnă mult. Înseamnă că pot să joace la nivel de primă ligă și să capete experiență”, a declarat Mihai Silvășan după jocul cu CS Municipal Focșani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter