Sport

Tudor Șomăcescu va evolua în Statele Unite ale Americii

Tudor Șomăcescu, 15 ani, va pleca în această săptămână în Statele Unite ale Americii pentru a-și continua cariera de baschetbalist la Liceul Sierra Canyon din Los Angeles.

 

 


Plecarea lui Șomăcescu trebuia să se producă doar în vară, însă tânărul baschetbalist a fost chemat mai repede de Liceul Sierra Canyon.  Șomăcescu este al doilea jucător de la U-BT Cluj care pleacă în această săptămână de la echipă după ce Gregory Vargas a fost nevoit să plece și el în Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme de familie.
 

Șomăcescu a evoluat în acest sezon la echipa de seniori a celor de la U-Banca Transilvania Cluj. Tânărul jucător a fost adoptat rapid de jucătorii mult mai experimentanți și  a avut parte de o despărțire emoționantă.


„Am fost foarte emoționat. M-am atașat de colegii care m-au tratat ca pe unul de-al lor, deși am doar 15 ani. Echipa a fost ca a doua mea familie și îmi va fi dor de toți. Cea mai frumoasă amintire la U-BT este titlul câștigat la U-16, împotriva unei echipe pe care nu am mai bătut-o până atunci. Vreau să pun România pe harta baschetului și să arăt că se poate. Mă voi uita la meciurile lui U-BT de câte ori voi avea posibilitatea. Am vorbit și cu Dusko Vujosevic, cel care mi-a spus că o să fie foarte greu. Mi-a spus să am grijă pentru că acolo e un alt mediu și să am încredere în mine. Silvă (n.r. Mihai Silvășan) mi-a urat și el multă baftă are încredere în mine și știe că o să reușesc”. a declarat Tudor Șomăcescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter