Sport

98.000 de euro pentru organizarea meciului România – Italia la Cluj-Napoca

Consilierii din Primăria Cluj-Napoca vor vota săptămâna viitoare acordareai sumei de 98.000 de euro pentru organizarea meciului România – Italia din Fed Cup.

 

 


Partida dintre cele două echipe de tenis feminin se va organiza în perioada 5-6 februarie, 2021, în Sala Polivalentă și va conta pentru  Grupa Mondială a „Billie Jean King Cup”.  Municipalitatea a decis să susțină Federația Română de Tenis pentru această întrecere și va contribui cu 475.000 de lei.

 


Meciul România - Italia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, care nu s-a mai disputat în 17-18 aprilie 2020 din cauza epidemiei de coronavirus, a fost reprogramat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru începutul lunii februarie și cel mai probabil se va disputa fără spectatori în tribune.

BT Arena, cea mai mare arenă din România

BT Arena este cea mai mare sală de sport din România și poate găzduii la meciurile de tenis 9.600 de spectatori. Echipa României de tenis a jucat constant la Cluj-Napoca în ultimii ani partidele din Grupa Mondială. În februarie 2020, România a fost învinsă de Rusia într-un meci dramatic.


Tot la Cluj s-au disputat şi alte partide importante ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia şi Germania, şi în 2018, cu Canada şi Elveţia.

Halep, principala atracție                          


Echipa națională de tenis feminin o are principală atracție pe Simona Halep. Prezența fostului lider mondial a umplut de fiecare dată tribunele BT Arena. Totuși, Halep ar putea să lipsească la meciul cu Italia, deoarece în perioada respectivă ar putea să fie organizat și Australian Open, turneu care inițial se juca la începutul lunii ianuarie.


România le mai are în echipa de Fed Cup pe Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Gabriel Ruse. Echipa Italiei este în reconstrucție și la Cluj-Napoca ar putea să vină jucătoare tinere precum Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, dar și veteranele Camila Giorgi și Sara Errani.

Cluj-Napoca s-a remarcat în ultimii ani prin organizarea unor competiții de top în BT Arena.  În sala din Cluj-Napoca au evoluat Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Angelique Kerber în meciurile de tenis, în timp ce jucătorii de top de baschet din Europa s-au întrecut la FIBA Eurobasket 2017. Tot la Cluj-Napoca au mai fost organizate meciuri importante de handbal, dar și întreceri internaționale de gimnastică.


Cluj-Napoca a primit în 2018 titlul de „Oraș European al Sportului” și de curând a reușit să obțină găzduirea Campionatului European U-21 de fotbal în 2023. Stadioanele Cluj Arena și „Dr.Constantin Rădulescu” vor primi cei mai promitățori fotbaliști la vremea respectivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter