Sport

Probleme mari la echipa de rugby

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/09_ziua/9 rugby probleme.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de rugby de la CS Universitatea Cluj are mari probleme financiare.

Jucătorii lui Bogdan Voicu au refuzat să evolueze în meciul cu CSM Bucureşti din cauza restanţelor salariale.

 


Rugbyştii Universităţii Cluj au refuzat să facă deplasarea la Bucureşti pentru meciul cu CSM din play-out-ul SuperLigii Naţionale.

Meciul dintre CSM Bucureşti şi Universitatea Cluj trebuia să se dispute ieri, la ora 11, în Capitală, însă sportivii clujeni au refuzat să facă deplasarea pentru această întâlnire.


Bogdan Voicu, antrenorul-jucător al „studenţilor“, a declarat marţi că a încercat să-i convingă pe sportivi să facă deplasarea, dar aceştia au refuzat categoric. „Am fost şi aseară la echipă, am încercat să-i conving că nu e bine să nu jucăm. Vom pierde meciul cu 5-0 la masa verde, vom fi amendaţi cu 10.000 de euro şi vom începe campionatul viitor cu 10 puncte în minus în clasament. Fiind meci de play-out, învinsa joacă pentru locurile 7-8, care retrogradează“, a spus Voicu. Tehnicianul rugbyştilor a mai declarat că elevii săi nu şi-au primit salariul de mai multe luni şi dores să se schimbe componenţa biroului secţiei de rugby. „Băieţii au cerut în primul rând schimbarea biroului secţiei de rugby, dar şi plata restanţelor salariale pe lunile august-octombrie, cifrate la aproximativ 96.000 de lei. Au avut loc întâlniri cu membri ai Consiliului de Administraţie al clubului, cu directorul executiv Ovidiu Vasu, iar miercuri mai este programată o şedinţă“, a mai spus antrenorul rugbyştilor.

În urma acestei decizii luate de rugbyşti, Universitatea va pierde meciul cu CSM cu scorul de 0-5, la masa verde. Această înfrângere vine după o altă partidă pierdută în afara terenului. Clujenii au câştigat meciul de acasă cu CSU Arad, cu scorul de 21-8, însă Federaţia Română de Rugby a anulat rezultatul de pe teren şi a acordat victorie cu 5-0 pentru echipa oaspete, deorece formaţia gazdă nu a înregistrat video partida, aşa cum prevede regulamentul.


Antrenorul CSM-ului, dezamăgit

Antrenorul echipei de rugby CSM Bucureşti, Daniel Neaga a declarat că este dezamăgit de faptul că formaţia Universitatea Cluj nu s-a prezentat în meciul din play-out-ul Superligii Naţionale, pentru că nu era o problemă ca elevii săi să câştige partida. „Noi ne-am prezentat pe teren, dar meciul nu s-a mai disputat. Alte motive nu ştiu, decât la nivel de zvonuri, care sunt foarte multe. Sunt dezamăgit că meciul nu a avut loc. Suntem mai aproape de îndeplinirea obiectivului, dar chiar dacă jucam, nu era o problemă să învingem, dar măcar meciul era mai strâns. Acum vom câştiga cu 5-0 prin neprezentarea adversarului“, a spus Neaga.


Istoria secţiei

Secţia de rugby a Universităţii Cluj a fost înfiinţată în 1949. Cele mai mari performanţe au fost obţinute însă după 1990. Rugbyştii clujeni au obţinut medalia de argint a campionatului în 2001 şi mai multe medalii de bronz, în anii 1995, 1996, 1998 şi 2004 şi au câştigat două Cupe ale României, în 2002 şi 2003.


În ultimii ani rugbyştii s-au confruntat cu probleme financiare, iar performanţele au început să dispară. La începutul anului 2011, o societate clujeană a oferit sprijin financiar secţiei de rugby din cadrul CS Universitatea, însă se pare că susţinerea nu este suficientă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter