Sport

Olimpia Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor fotbal feminin

Olimpia Cluj a fost eliminată surprinzătoare de o echipă din Georgia.

 

 


Universitatea Olimpia Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal feminin de echipa georgiană WFC Lancihuti, care s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0), joi, pe Cluj Arena, în turul al doilea preliminar al competiţiei.

 


Unicul gol al partidei a fost înscris de Hatia Cikonia (68), la capătul unei acţiuni personale.

Olimpia a dominat categoric jocul, iar Lancihuti s-a apărat supranumeric, încercând doar ieşiri sporadice pe contraatac. Campioana României, care a fost neinspirată în preajma careului advers, a avut 13-5 la şuturi la poartă, 7-3 la şuturi pe poartă şi 4-0 la cornere, dar nu a reuşit să înscrie.


Formaţia clujeană a ratat două ocazii bune de egalare pe final, prin Mirea (88) şi Cerescu (90+5). De remarcat că oaspetele au avut şi o bară, prin aceeaşi Cikonia (42).

Antrenorul Iulian-Nicolae Szekely a aliniat echipa: Erin Louise Seppi - Maria Stamate, Antonia Bratu, Cristina Cerescu, Oana Negrea - Roxana Mirea, Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu - Carolina Ţabur (Cristina Botojel, 84), Carmen Marcu (Brianna McLean Curtis, 62), Ioana Bălăceanu (Adina Cristina Borodi, 46).


În primul tur preliminar, ''U'' Olimpia a dispus cu 2-1 de formaţia malteză Birkirkara, la Cluj-Napoca, iar WFC Lancihuti a învins în deplasare, tot cu 2-1, formaţia kazahă FK Okjetpes.

Cel mai bun rezultat al Olimpiei Cluj a fost atingerea optimilor de finală. Lancihuti este prima echipă georgiană care câştigă un meci în Liga Campionilor la fotbal feminin, iar acum s-a calificat în premieră în şaisprezecimile de finală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter