Sport

Blestemul COVID-19 a lovit toate echipele clujene. Care sunt cele mai afectate formații de pandemie

Echipele clujene sunt printre cele mai afectate formații de pandemia de Covid-19, fiind raportate infecții la echipele de fotbal, handbal feminin sau baschet masculin.

Blestemul COVID-19 a lovit toate echipele clujene. Care sunt cele mai afectate formații de pandemie Blestemul COVID-19 a lovit toate echipele clujene. Care sunt cele mai afectate formații de pandemie

 

 


CFR a fost prima echipă din Cluj-Napoca unde s-au găsit cazuri de Covid-19. Situația la echipa din Gruia a fost complicată și neclară, deoarece anumiți fotbaliști au fost pozitivi la un test efectuat la o clinică din București, iar ulterior negativi la testările efectuate în Cluj-Napoca.

 


Damjan Djokovici, Adrian Păun și Dan Petrescu au fost cei mai afectați din lotul campioanei, de altfel cei trei nici nu au putut să participe la „finala campionatului” cu Universitatea Craiova și nici la sărbătoarea de titlu din Gruia. Problemele la CFR Cluj au apărut în luna iulie și au afectat inclusiv modul de desfășurare a meciurilor din Liga 1.

Universitatea Cluj a avut emoții în august

Două persoane din cadrul Universității Cluj au avut teste fals pozitive la începutul lunii august. Cele două persoane depistate pozitiv la vremea respectivă au fost retestate de urgență, rezultatul fiind, de această dată, negativ. Totuși, Universitatea Cluj și-a amânat la vremea respectivă un meci amical pe care trebuia să îl dispute.


8 cazuri la echipa de baschet

U-Banca Transilvania Cluj a anunțat în această săptămână că există 8 cazuri de coronavirus la echipa de baschet. Formația antrenată de Mihai Silvășan a participat în weekend la un turneu amical la Sibiu, iar acolo s-a produs un focar de Covid-19 din care au ieșit teste pozitive și la alte echipe implicate.

Componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.


Chintoan și Cordoș, infectate la handbal feminin

Universitatea Cluj a anunțat că există două jucătoare infectate cu Covid19 la echipa de handbal feminin. Florina Chintoan și Corina Cordoș au fost testate pozitiv la Covid-19 înaintea meciului din prima etapă din Liga Florilor Mol.

Cele două handbaliste se află deja în izolare la domiciliu și au o stare generală bună. Universitatea Cluj ar fi putut să joace meciul cu ACS Chișineul Criș din prima etapă având un lot de 14 jucătoare valide, dar formația arădeană a anunțat că nu poate face deplasarea la Ploiești din cauza mai multor infectări apărute în lot.


Cazuri de coronavirus au apărut și la lotul feminin de Judo care se antrenează la Cluj-Napoca, în timp ce rugbystii de la Universitatea au pierdut cu 5-0 meciul cu Știința Bacău deoarece nu au putut prezenta testele de coronavirus la timp.

abonare newsletter