Sport

Dan Petrescu, mândru de CFR Cluj după calificarea în grupe:„E ceva fantastic ce am realizat aici”

Dan Petrescu și-a lăudat echipa după calificarea pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League.

Dan Petrescu, mândru de CFR Cluj după calificarea în grupe Dan Petrescu, mândru de CFR Cluj după calificarea în grupe

 

 


Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi seara, după victoria cu gruparea finlandeză KuPS Kuopio (3-1), că este „fantastic” faptul că formaţia sa a reuşit să se califice pentru a doua oară consecutiv în grupele Europa League.



„Ştiam că adversarul este foarte puternic, iar prima repriză eu spun că a fost una echilibrată. Au avut şi ei, şi noi ocazii. Din fericire, noi am marcat primii. Am controlat jocul abia de la 3-0, iar pe final am primit acel gol care m-a deranjat. Dar ne-am calificat pentru a doua oară consecutiv în grupe şi e ceva fantastic. Până la urmă munca m-a răsplătit pe mine şi pe jucători. La nivelul ăsta se putea întâmpla orice. Ştiam că au jucători puternici şi periculoşi. Iar dacă era un teren mai bun poate chiar pasau mai mult. Dar din cauza terenului nu au putut pasa. Aşa că azi s-a jucat mai mult pe minge lungă şi pe mingea a doua şi aici am fost avantajaţi. Eu înainte de joc mă temeam că jucătorii nu vor înţelege mesajul meu. Pentru că eu studiez foarte bine jocul adversarilor, fac foarte multe şedinţe video”, a spus Petrescu la postul Digisport.

„Sunt foarte mulţumit şi fericit pentru Rondon şi Debeljuh că au marcat pentru că aveau mare nevoie de gol. Ei muncesc foarte mult la antrenamente. Nu am ce să le reproşez. Rondon a marcat două goluri fantastice, iar Debeljuh putea să mai înscrie şi el o dată, pentru că a avut ocazia să închidă jocul la 4-0 dacă nu rata singur cu portarul”, a adăugat el.

Tehnicianul îşi doreşte adversare puternice în grupele Europa League: „Mi-aş dori echipe din Anglia şi Italia, să jucăm cu echipe bune, să arătăm ce putem. Sper să nu fie deplasări lungi. Vreau să facem iar istorie, să facem meciuri bune şi, de ce nu, să ne calificăm mai departe din grupă”.

Până la închiderea perioadei de transferuri, Dan Petrescu speră ca CFR Cluj să mai legitimeze 3 jucători.

„În momentul de faţă avem o problemă faţă de sezonul trecut, nu mai avem acel lot numeros şi mai sunt doar 3 zile pentru transferuri. Fac acest apel şi sper din tot sufletul ca până duminică să mai aducem 2-3 jucători. Pentru că nu cred că vom reuşi să facem faţă pe ambele fronturi. Aşa că îmi doresc încă 3 jucători până duminică. Iar ăsta nu e un reproş la adresa conducerii, nu. Eu nu am nimic cu conducerea, comunicăm bine, nu avem nicio problemă. Cu patronul vorbesc mereu, el ştie doleanţele mele. Eu îl înţeleg şi pe el, el mă înţelege pe mine. Ştiu că nu e uşor să găsim jucători buni liberi care să facă faţă la CFR”, a precizat el.

În ceea ce priveşte convocarea la echipa naţională a României a lui Mario Camora, jucător de origine portugheză care a fost naturalizat recent, Dan Petrescu a afirmat: „Convocarea e o răsplată pentru cariera lui Camora. Are o carieră fantastică la CFR. De când e cu mine nu ţin minte să fi lipsit două meciuri şi n-a pierdut niciun antrenament. Mă bucur foarte mult pentru el. E încă un jucător care de sub comanda mea ajunge pentru prima oară la naţională. Eu pe oriunde am fost am reuşit să promovez jucători pentru echipa naţională”.

CFR Cluj s-a calificat în grupele Europa League, după ce a învins formaţia finlandeză KuPS Kuopio cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în play-off-ul competiţiei.

Formaţia condusă de Dan Petrescu va evolua pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League, tragerea la sorţi fiind programată vineri, de la ora 14:00, la Nyon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter