Sport

CFR Cluj, din nou în grupele Europa League! Victorie lejeră cu KuPS, să vină echipele mari!

CFR Cluj a învins fără drept de apel, scor 3-1, formația finlandeză KuPS Kuopio, izbutind astfel calificarea pentru a doua oară consecutiv în grupele UEFA Europa League.

CFR Cluj, din nou în grupele Europa League! Victorie lejeră cu KuPS, să vină echipele mari! CFR Cluj, din nou în grupele Europa League! Victorie lejeră cu KuPS, să vină echipele mari!

 

 


Rămasă singura echipă din România în cursa pentru grupele europene, CFR Cluj a primit, joi seară, vizita campioanei din Finlanda, Kuopion Palloseura, în meciul considerat ultimul hop înainte de visul unui nou parcurs lăudabil în Europa League. După o ploaie torențială ce și-a făcut de cap la Cluj-Napoca, vișiniii lui Dan Petrescu au fost nevoiți să înfrunte „canarii” pe un teren greu, alunecos, îmbibat cu apă.

 


Net superioară formației pregătite de norvegianul Arne Erlandsen, CFR Cluj a început ca din pușcă duelul din Gruia, marcând după mai puțin de 5 minute scurse de la fluierul de start. Ciprian Deac a executat excelent primul corner al partidei, iar venezueleanul Mario Rondon a împins balonul în poartă, cu capul, din câțiva metri (`5). 1-0 încă din startul jocului, iar misiunea „feroviarilor” părea mult mai ușoară decât se anunța.

Gabriel Debeljuh, omul potrivit la locul potrivit pentru CFR Cluj!

Mulțumită parcă de rezultatul înregistrat pe tabelă, campioana României a făcut un pas în spate, invitând la joc formația oaspete. Periculoasă mai ales prin jucătorii săi de culoare, KuPS a fost echipa mai activă în a doua parte a primei reprize, însă tot ardelenii au punctat. Scăpat din marcaj de fundașii finlandezi, Adiță Păun a trimis precis în careu, pe jos, până la Gabriel Debeljuh, croatul punând latul pentru o reușită care a liniștit apele în Gruia (`42).


După o pauză binemeritată la vestiare, băieții „Bursucului” au revenit pe teren cu aceeași poftă de gol, iar după nici 10 minute scurse de la reluarea jocului, Mario Rondon a izbutit „dubla”, fructificând calm, din unghi, la firul ierbii, o pasă venită din lovitură liberă de la același Ciprian Deac (`56). Peste câteva minute, și Debeljuh putea să reușească „dubla”, însă l-a luat la țintă din centrul careului advers pe Otso Virtanen (`65).

Calmând motoarele după debutul fulminant de repriză secundă, CFR a securizat jocul, blocând încă de la mijlocul terenului orice tentativă de atac a finlandezilor. Aproape inexistentă în terenul advers, KuPS a reușit totuși să marcheze golul de onoare în prelungirile partidei din Gruia, nou-intratul Aniekpeno Udoh bifând golul serii cu un șut sănătos de la marginea careului de 16 metri. Mingea deviată de Ovidiu Hoban a ricoșat din bara transversală în plasa porții apărate de Cristi Bălgrădean (`90+2), închizând tabela și soarta partidei.


Calificată din nou în grupele UEFA Europa League, CFR Cluj își află adversarii vineri, 2 octombrie, de la ora 14:00 (ora României), în urma tragerii la sorți organizată în Elveția, la Nyon. „Feroviarii” vor disputa primul joc în data de 22 octombrie.

CFR 1907 Cluj 3–1 KuPS Kuopio (2–0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Marcatori: Rondon 5, 56; Debeljuh 42 / Udoh 90+1
Cartonașe galbene: – / Adjei-Boateng 39
Arbitri: Ivan Bebek – Goran Pataki, Bojan Zobenica – Mario Zebec (toți din Croația)
Observator/Delegat UEFA: Miroslav Tulinger (Cehia) / Claude Runavot (Franța)


CFR 1907 Cluj (4-4-2)
C. Bălgrădean – M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic – A. Păun (O. Hoban 86), D. Djokovic, M. Bordeianu, C. Deac (M. Pereira 78) – G. Debeljuh (B. Omrani 83), M. Rondon / Antrenor: Dan Petrescu

KuPS Kuopio (4-3-3)
O. Virtanen – A. Pikk, N. Tomas, I. Tarasovs, S. Savolainen – U. Nissila (A. Heinonen 76), B. Adjei-Boateng, V. Saxman (cpt., A. Purje 76) – P. Pennanen, L. Rangel (A. Udoh 82), U. Sale / Antrenor: Arne Erlandsen

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj – KuPS, meci de 10 milioane de euro pentru campioana României în Europa League

 

Top 10 cele mai scumpe transferuri realizate de CFR Cluj


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter