Sport

Gabi Tamaș a anunțat când revine pe teren! Fundașul s-a operat cu succes

Gabi Tamaș a anunțat că se va întoarce pe teren la meciul cu Pandurii Târgu Jiu, programat pe data de 3 octombrie.

Gabi Tamaș a anunțat când revine pe teren! Fundașul s-a operat cu succes Gabi Tamaș a anunțat când revine pe teren! Fundașul s-a operat cu succes

 

 


Gabi Tamaș a semnat cu U Cluj pe un an după despărțirea de Astra și a avut ghinionul să se accidenteze la chiar debutul sub culorile alb-negre. Fostul internațional s-a autoaccidentat în meciul câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la Aerostar Bacău.

 


„Starea mea medicală este foarte bună. În week-end-ul trecut mi s-au scos firele, am făcut și o injecție și de azi (n.r. – luni) mă bag iar la sala de forță. Am fost și zilele trecute la sală de patru ori, iar de săptămâna următoare trec la următorul nivel, cu bicicletă și pe bandă. Nu se pune problema să mă las de fotbal, cum au zis unii fără să se informeze și fără să-mi dea un telefon. M-a bufnit râsul când am văzut! O să joc iar. De când am văzut că este menisc, am zis că e vorba de maximum patru săptămâni. Dacă forțezi, poți juca și în două-trei săptămâni. Am pierdut meciul de la Buzău, urmează acum cu Slobozia acasă, apoi pe sinteticul de la Metaloglobus, care am înțeles că e foarte tare. Eu am pus și meciul acela la absențe. Apoi zic că voi fi apt să joc următoarea partidă, acasă cu Pandurii, pe 3 octombrie”, anticipează fundașul lui U Cluj.”, a declarat Gabi Tamaș pentru Fanatik.ro.

Pentru fundașul central de la Universitatea Cluj, accidentarea suferită în meciul cu Aerostar nu este cea mai gravă. Tamaș a avut o carieră lungă cu prezențe la echipe importante din Europa și inevitabil cu accidentări.


„Asta nu e cea mai gravă accidentare a mea, pentru că am avut ligamentele încrucișate. Eram în perioada Watford. Am stat atunci câteva luni, chiar dacă am devenit apt mai repede, pentru că nu primeam viza medicală. La centrul medical de la 23 August, la o astfel de accidentare gravă, de ligamente încrucișate, se dă ok-ul după patru-cinci luni, iar eu eram apt după două luni. Semnasem cu Steaua atunci, eram în cantonament cu ei, dar nu am primit hârtie de la centrul 23 August. Am făcut pregătirea cu Steaua și abia peste patru luni a venit și viza de joc. Asta în condițiile în care am adus hârtie scrisă din Italia, de la Vila Stuart de la Roma, unde mă operasem. Pe cei de la București nu i-a interesat, ei au regulile lor.”, a povestit Tamaș.

Fostul jucător al echipei naționale a devenit unul dintre cei mai apreciați jucători la Universitatea Cluj. Tamaș i-a câștigat pe fani de partea lui după ce a decis să intre pe teren accidentat în meciul cu Poli Timișoara.


„Nu mi s-a scos meniscul așa cum se vorbea inițial și chiar eram treaz când mi s-a făcut rahie. Glumeam cu domnul doctor, cu Ionuț Codorean, mă uitam pe ecran și-i spuneam: Taie-l! Taie-l! Uite ce pățesc și cât stau din cauza lui! Mi-a curățat meniscul foarte bine până nu se mai vedea ruptura. E mai bine că nu mi-a scos meniscul, pentru că am prieteni foarte buni care au avut problema asta și mi-au zis că nu mai ești la fel după aia. Eu așa am înțeles inițial că, dacă scot meniscul, stau mai puțin după operație. Dar mi s-a explicat că dacă-l scoți este un balans și-ți poate fugi piciorul. Adică ai meniscul la un picior și nu-l mai ai la celălalt, dezechilibrul e evident și riscurile crescute”, a povestit fotbalistul pentru sursa menționată.

abonare newsletter