Sport

Argumentele pentru care CFR va câștiga „finala” cu Craiova. Clujul, în fața unei performanțe RARE!

Revenită din pumni după o perioadă zbuciumată în urma pauzei forțate de pandemia de coronavirus, CFR Cluj este gata să scrie istorie în Bănie, în meciul care poate decide soarta titlului de campioană a Ligii 1. Continuă dominația CFR-ului?

Argumentele pentru care CFR va câștiga „finala” cu Craiova. Clujul, în fața unei performanțe RARE! Argumentele pentru care CFR va câștiga „finala” cu Craiova. Clujul, în fața unei performanțe RARE!

 

 


Lung și anevoios a fost drumul până la finalul sezonului 2019-20 al Ligii 1! Deși trebuia să se încheie de câteva săptămâni bune, campionatul de fotbal al României încă „se chinuie”, chiar și pe ultima suta de metri, „infectat” cu coronavirus, alimentat de teorii ale conspirației și „condimentat” cu dueluri de la distanță în declarații tăioase.

 


După un parcurs neconvingător de la reluarea campionatului, coroborat cu scandalul numărului uriaș de cazuri de COVID-19 în sânul echipei, iată, CFR Cluj se află – cel puțin la momentul redactării articolului – în fața unei noi performanțe istorice. Aflată la 2 puncte în fața contracandidatei CSU Craiova, dar și cu un meci mai mult jucat, trupa din Gruia își poate consolida „hegemonia” în fotbalul românesc.

Dan Petrescu, omul potrivit la locul potrivit

După două victorii – cu mari emoții, ce-i drept – în fața Botoșaniului (1-0) și FCSB-ului (2-0), formația vișinie se prezintă pe Stadionul „Ion Oblemenco” având, din nou, soarta titlului în mână ei. O victorie în Bănie ar echivala cu al treilea trofeu de campioană consecutiv, în timp ce un eșec la Craiova ar coincide cu sfârșitul epocii de dominare a băieților lui Dan Petrescu.


Apropo, că tot veni vorba de Dan Petrescu. „Externat” din spital prin zvonurile lansate în presă, care l-au supărat până și pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, „Bursucul” a scăpat, în sfârșit, din „mrejele” coronavirusului și se simte mai bine, lucru confirmat și de managerul sportiv al campioanei, Marius Bilașco. Momentan aflat în izolare la domiciliu, așteptând cu mari emoții testele COVID-19, fostul internațional ar putea reveni în forță, triumfător, luni seară, pe banca CFR-ului.

Dan Petrescu este de altfel și unul dintre principalele argumente pentru care CFR ar putea deveni pentru a șasea oară campioană a României. „Bursucul” este omul meciurilor decisive, știe să își mobilizeze echipa ca la carte – axat pe rezultat. Iar Petrescu are la îndemână o echipă experimentată, cu jucători căliți în luptele interne și din cupele europene, capabili să gestioneze cu brio presiunea uriașă a unui meci crucial pentru viitorul lor și al echipei pe care o reprezintă.


Doar trei echipe au mai câștigat titlul de trei ori consecutiv!

În eventualitatea unei victorii la Craiova, CFR Cluj ar intra în galeria selectă a puținelor echipe din România care au câștigat titlul de cel puțin trei ori consecutiv. Cu o asemenea performanță se mai pot lăuda doar trei echipe: Chinezul Timișoara (6 titluri consecutive între 1921-1927), Steaua București/FCSB (5 titluri consecutive între 1984-1989 și 3 între 1951-1953 și 2012-2015), respectiv Dinamo București (4 titluri consecutive între 1961-1965 și 3 între 1981-1984).

Îndepărtat în mod rușinos de la echipă, fostul antrenor Alin Minteuan nu poartă ranchiună foștilor săi colegi. „CFR este echipa mai experimentată, are jucători care știu cum se câștigă un campionat. Celor de la Craiova le lipsește asta, însă au de partea lor entuziasmul care îi poate aduce în situația în care să câștige. Dar, pentru mine favorită rămâne CFR!”, a recunoscut fostul mijlocaș din Gruia, pentru Gazeta Sporturilor.


Există un singur scenariu în care lupta pentru titlu ar rămâne „în aer” și după derby-ul din Bănie. Dacă „juveții” și CFR termină la egalitate, Craiova ar rămâne la 2 puncte în spatele ardelenilor, iar meciul cu Astra Giurgiu, din deplasare, amânat de mai multe ori, ar deveni vital pentru formația lui Cristiano Bergodi. UEFA a dat undă verde desfășurării partidelor și după 3 august, însă condiția pusă e fermă: reprezentantele în Champions League și Europa League trebuie stabilite până în data de 3 august, ora 23:59. Astfel, și un egal ar putea ajuta CFR în lupta pentru titlu.

CITEȘTE ȘI:

Suporterii AU DECIS între CFR și „U”. SURPRIZĂ! Care este cea mai iubită echipă din Cluj?

 

Primăria Cluj-Napoca întoarce spatele CFR-ului. O firmă din „epoca de aur” a clubului încearcă fără succes să vândă acțiunile

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter