Sport

Urmează o nouă PRIVATIZARE la „U” Cluj? Emil Boc: „Să nu vină CIORLIGARI, brandul nu își permite să fie MURDĂRIT cu nimicuri!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că este deschis la ideea privatizării clubului Universitatea Cluj, însă doar în cazul în care la masa discuțiilor va veni un investitor serios.

Urmează o nouă privatizare la „U” Cluj? Emil Boc: „Să nu vină CIORLIGARI, brandul nu își permite să fie MURDĂRIT cu nimicuri!” Urmează o nouă privatizare la „U” Cluj? Emil Boc: „Să nu vină CIORLIGARI, brandul nu își permite să fie MURDĂRIT cu nimicuri!”

Joia viitoare urmează să fie decise sumele alocate pentru cluburile sportive. Universitatea Cluj va primi în continuare bani din partea Consiliului Local, deși pandemia de coronavirus a blocat sume importante, vitale chiar. Emil Boc a recunoscut că este dispus să negocieze și un parteneriat privat în privința clubului de fotbal, dar numai în condițiile în care va primi o propunere „serioasă, transparentă, publică”.

„Dacă ar fi un investitor serios... dar eu nu am văzut deocamdată. Să nu vină din ăia, ciorligari, doar să caute lucruri mărunte! Pentru că brandul «U» Cluj nu-și permite să fie atins sau murdărit cu nimicuri. Trebuie să fie transparent, curat (proiectul – n.r.), pentru că este atât de puternic brandul în Cluj-Napoca, Transilvania, România, că nu ne putem juca cu «încercare și eroare»”, a declarat edilul, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.


Emil Boc: „Universitatea este proiectul comunității, nu ne permitem să îl compromitem”

„Atunci își vor asuma Primăria, universitățile, cu finanțare cât poate fi din bani publici, să urmeze un parcurs curat, cinstit, să ajungă încet în vârful piramidei. Evident, suntem deschiși la o analiză cu investitori serioși, transparenți, publici. Acest proiect este al comunității noastre, nu ne putem permite să îl compromitem. Nu suntem împotriva unui parteneriat, în acest moment sunt firme private care vin, ajută clubul Universitatea prin sponsorizări și participări. Dacă va veni un investitor, oricare ar fi el, noi stăm la masa discuțiilor, nu voi refuza nicidoată. Dar, voi da acordul numai dacă este serios!”, a completat edilul.

Ultima oară când brandul Universitatea Cluj a fost pe mâini private, în era răposatului Florian „Bușcă” Walter, clubul a cunoscut cea mai performantă perioadă din era modernă (locul 8 în sezoanele 2010-11 și 2011-12). Proiectul s-a stins însă repede, drama „șepcilor roșii” culminând cu falimentul vechiului club și nașterea unui club „phoenix”, pornit de la zero, susținut de Primărie și universitățile clujene.


CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj face primul transfer! Un fotbalist trecut pe la Dinamo a semnat cu „Șepcile Roșii”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter