Sport

Primul campionat ÎNCHIS de pandemia de CORONAVIRUS. Patru echipe clujene afectate direct

Divizia A1 de volei este primul campionat din România care s-a încheiat din cauza pandemiei de coronavirus.

primul-campionat-din-romania-inghetat-de-pademia-de-coronavirus primul-campionat-din-romania-inghetat-de-pademia-de-coronavirus

Alba Blaj este noua campioană a României la volei feminin după ce Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a decis ca întrecerea internă să fie îngheţată din cauza pandemiei de coronavirus. Universitatea Cluj a terminat pe locul 9 în clasament şi va juca astfel şi în sezonul următor în prima ligă din România.

Oficialii nu au luat în calcul meciurile din play-off, iar clasamentul a fost cel din sezonul regulat. După 20 de etape, Alba Blaj ocupa locul 1 cu 57 de puncte, fiind urmată de Dinamo Bucureşti, CSM Târgovişte, Ştiinţa Bacău etc. FC Voluntari, ultima clasată, este singura echipă care a retrogradat.


La masculin, Arcada Galaţi a cucerit titlul, fiind pe primul loc după 18 etape cu 50 de puncte acumulate, şapte mai mult faţă de Craiova şi zece în faţa celor de la Dinamo. Universitatea Cluj a încheiat pe locul şapte cu 22 de puncte strânse. Unirea Deja s-a clasat pe locul cinci, în timp ce formaţia din Câmpia Turzii a terminat pe locul 9.

Gheorghe Vişan a mărturisit că această decizie a fost singura pe care o putea Federaţia Română de Volei, deoarece nu ar mai fi rămas suficient timp pentru încheierea sezonului cu tot cu meciurile din play-off. Sezonul în lumea voleiului se încheie pe 15 mai, dată de la care mai mulţi sportivi devin liberi de contract.


“A fost singura variantă pentru noi. Am fost nevoiți să înghețăm campionatul. Nu puteam să jucăm volei decât după ce ar urma să expire starea de urgență de pe teritoriul țării, adică pe 14 aprilie. Și să spunem că am putea să jucăm din aprilie, tot nu putem încheia campionatul pentru că suntem obligați să terminăm competiția internă pe 10 mai. Așa că, înghețarea campionatului a fost singura soluție. Toată lumea a fost de acord cu o astfel de variantă, mai ales în condițiile actuale în care lumea se luptă cu o pandemie de coronavirus”, a spus pentru FANATIK.

Ultimele Stiri
abonare newsletter