Sport

Derby baschetbalistic în weekend la Cluj-Napoca

U-Banca Transilvania Cluj primește vizita celor de la CSA Steaua sâmbătă, de la ora 19:00, într-un meci care se va disputa în BT Arena.

Partida dintre cele două formații va conta pentru Liga Națională de baschet masculin și va fi prima pentru ambele echipe după o pauză de mai bine de două săptămâni. U-Banca Transilvania a juca ultimul meci pe 10 februarie, atunci când a reușit să câștige Cupa României în fața celor de la CSM Oradea în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Roș-albaștrii au jucat ultimul meci pe trei februarie împotriva celor de la BC Timișoara. Formația din Capitală s-a impus atunci cu 100-82.


Strahinja Jovanovic este cel mai bun marcator de la CSA Steaua cu o medie de 16.2 puncte pe meci, în timp Keith Charles Clanton a fost dominant sub panou în actualul sezon. Americanul are o medie de 12.0 recuperări pe meci și este liderul echipei la capitolul eficiență cu o cifră de 22.7.

Duelul dintre Clanton și Planinici sub cele două panouri va fi cel care va decide jocul. Croatul de la U-BT Cluj este într-o formă excelentă și vine după două meciuri în care a încheiat în double-digits (minim 10 puncte) în meciurile disputate pentru echipa națională în preliminariile Eurobasket 2021.


Meciul cu Steaua este ultimul pentru U-BT Cluj înaintea dublei manșe cu Medi Bayeruth din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

În clasamentul din Liga Națională, U-BT Cluj se află pe locul trei cu un record de 13-3, în timp ce Steaua ocupă locul patru cu 7 victorii și 9 înfrângeri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter