Sport

Înfrângere dramatică pentru România în FED Cup! Ruse şi Cristian au cedat în meciul decisiv

Echipa naţională a României de tenis feminin a pierdut dramatic meciul cu Rusia în FED Cup, 3-2.

În faţa unei asistenţe de aproximativ 6.000 de fani, România şi Rusia au început ziua a doua la egalitate, 1-1. Ekaterina Alexandrova şi Ana Bogdan au deschis ziua secundă cu un meci extrem de spectaculos. Rusoaica avea să se impună cu 7-5, 3-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 26 de minute în Sala Polivalentă din Cluj. Formaţia oaspete conducea cu 2-1, iar soarta calificării părea decisvă încă din startul zilei.

Florin Segărceanu a decis să mute înaintea meciului secund, iar pe teren a apărut Jaqueline Cristian, debutantă în FED Cup. Tânăra jucătoare de doar 21b de ani avea să facă cel mai bun meci al carierei în faţa publicului clujean.


Cristian, susţinută frenetic, a reuşit să o învingă cu 7-5, 6-3, pe Veronika Kudermetova. Între cele două jucătoare este o diferenţă de 159 de locuri în clasamentul WTA. Forma excelentă a lui Cristian l-a convins pe Segărceanu că merită o şansă şi în proba de dublu.

Astfel, ultimul meci al zilei avea să le aducă faţă în faţă pe Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse şi Anna Blinkova/Anna Kalinskaya. Româncele au început jocul extrem de bine şi au condus cu 2-0 încă din primele minute ale jocului.


Rusoaicele nu s-au lăsat impresionate de startul bun de meci al României şi au izbutit să câştige 5 gameuri consecutive care le-au adus în postura de a servi pentru câştigarea actului inaugural. Ruse şi Cristian au făcut break, dar Kalinskaya şi Blinkova aveau să închidă setul pe serviciul româncelor cu scorul de 6-3-

Dublul rusesc a făcut legea pe teren şi în setul secund, iar după o oră de joc tabela indica un 6-3, 4-1 care avea să se dovedească decisiv pentru soarta jocului.  Anna Blinkova/Anna Kalinskaya aveau să câştige în cele din urmă cu 6-3, 6-2 şi  să trimită Rusia la turneul FED Cup Finals de la Budapesta.

Etichete: fed cup rusia romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter