Sport

Scandalul de la Corona Brașov afectează întreaga națională de handbal! Laslo, Bazaliu, Buceschi și Bucur nu mai merg în Japonia

Handbalul feminin românesc este cutremurat în aceste zile de un scandal de dopaj care le are în prim plan pe jucătoarele de la Corona Brașov.

Întreg lotul de jucătoare de la Corona Brașov sunt suspectate că au apelat la dopaj sanguin prin intermediul unor terapii cu laser despre care se pare că trupa ardeleană nu știa că sunt interzise de WADA.

Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi și Daria Bucur au fost convocate de Thomas Ryde pentru Campionatul Mondial din Japonia care va debuta pe 30 noiembrie. Toate cele patru jucătoare de la Corona Brașov au fost însă înlocuite în ultima clipă de staff-ul tehnic în urma problemelor apărute.


Laslo și Bazaliu au fost notificate direct de Agenția Antidoping cu privire la scandalul de la echipa de club, în timp ce Buceschi și Bucur au rămas acasă ca măsură de prevenție. Cele patru handbaliste au fost înlocuite în lotul care va merge în Japonia de Patricia Vizitiu, Anca Polocoșer și Elena Dache.

Ivona Pavicevici, componentă a echipei Corona Brașov, a fost și ea lăsată în afara lotului reprezentativei din Muntenegru, deși inițial a fost convocată pentru turneul final. Campionatul Mondial din Japonia este extrem de important, deoarece poate aduce calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.


Folosirea unor jucătoare suspectate de dopaj reprezentintă un risc enorm în acest context, deoarece rezulatele naționalei de handbal feminin ar fi anulate dacă handbaliste de la Corona Brașov vor fi găsite vinovate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter