Sport

U-BT Cluj continuă startul impresionant de sezon! Elevii lui Silvășan au bătut și pe Sodertalje

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 86-80 în fața celor de la Sodertalje Kings în primul meci din Grupa G din FIBA Europe Cup.

Formația condusă de Mihai Silvășan este într-o formă excelentă în actualul sezon și are 5 victorii dn tot atâtea meciuri disputate în toate competițiile. Ardelenii au dominat meciul din Suedia încă din primul sfert, atunci când s-au impus cu 23-14. U-BT Cluj a început tare și sfertu al doilea și conducea la un moment dat cu 27-13, dar nordicii au revenit excelent în meci și au încheiat repriza la patru puncte în spate, 41-37.

U-BT Cluj a fost echipa mai bună și în sfertul al treilea, iar la un moment dat tabela arăta un 55-39 în dreptul echipei clujene. Baschetbaliștii lui Mihai SIlvășan s-au relaxat prematur și au avut mari emoții în final după ce Sodertalje s-a apropiat la un singur punct 79-78. Un coș de trei puncte marcat de Patrick Richard avea să încheie în cele din urmă definitiv meciul, iar U-BT Cluj s-a impus cu 86-80 în primul meci din Grupa G din FIBA Europe Cup.


În tabăra clujenilor s-au remarcat: Donatas Tarolis (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace), Darko Planinic (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Artis Ate (15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Patrick Richard (15 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție).

În următoarea etapă din FIBA Europe Cup, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Balkan Botevgrad. Partida se va juca marți, 29 octombrie, de la ora 19:00.

abonare newsletter