Sport

U-BT Cluj, victorie cu emoții pe terenul lui Dinamo în debutul LNB

U-Banca Transilvania Cluj a reușit o victorie cu emoții, 100-90, împotriva celor de la Dinamo în prima etapă din Liga Națională de baschet masculin.

Elevii antrenați de Mihai Silvășan au avut probleme în fața celor de la Dinamo, una dintre echipele modeste din Liga Națională de baschet masculin. Bucureștenii au condus în primele trei sferturi ale jocului și doar un ultim act excelent al clujenilor a făcut ca meciul să nu se încheie cu o surpriză colosală.

Patrick Richard a fost cel mai bun jucător de pe parchet cu 24 de puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Karlo Zganec a contribuit cu 20 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Artis Ate a adăugat 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Tarolis a terminat cu 12 puncte și 9 recuperări pentru U-BT Cluj. Cei patru stranieri aduși în această vară au demonstrat din nou că sunt jucători de top pentru Liga Națională de baschet după ce au impresionat și în dubla cu Rahoveci.


Andrija Milutinovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 23 de puncte plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Mladen Jeremic a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Mihai Silvășan a vorbit la finalul meciului despre probleme pe care a reușit să le pună Dinamo într-un meci în care toată lumea se aștepta la o victoria la scor pentru clujeni:


„A fost o dispută foarte grea, complicată. Toată lumea ne dădea mari favoriți, se credea că vom câștiga la pas. Exact de lucrul acesta ne-a fost frică. Știm că nimeni nu ne oferă victoria pe tavă, știm că trebuie să muncim pentru orice succes. Mă bucur că am câștigat, dar nu am avut cel mai bun meci din punct de vedere defensiv. Am primit coșuri ușoare, încasând 90 de puncte. Este extrem de mult și parcă nu am avut prospețimea pe care ne-o doream. Victoria este victorie, mergem mai departe și ne dorim să fim din ce în ce mai buni.” , conform u-bt.ro

abonare newsletter