Sport

U-BT Cluj joacă astăzi primul meci oficial al sezonului pe teren propriu

U-Banca Transilvania Cluj primește vizita celor de la K.B. Rahoveci, miercuri, de la ora 19:00, în BT-Arena, în manșa retur din FIBA Europe Cup.

Formația pregătită de Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic va debuta în fața proprilor fani în actualul sezon și vine după unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani. Clujenii au câștigat cu 98-73 manșa tur disputată în Kosovo și sunt ca și calificați înainte de returul de pe teren propriu.

Baschetbaliștii universității au aruncat excelent de la distanță și au avut un procentaj de 38% la aruncările de trei puncte și un procentaj de 73,2% la aruncările de două puncte. Trupa antrenată de Silvășan a terminat cu 61% din acțiune cu doar 24 de ratări din cele 62 de aruncări. Formația clujeană s-a apărat excelent și i-a ținut pe jucătorii din Kosovo la un procentaj de sub 40% la aruncările din acțiune la meciul tur.


K.B. Rahoveci are un lot net inferior Universității Cluj, cel mai important jucător fiind Justin Gray, jucător care de-a lungul carierei a jucat la echipe din prima ligă rusă, greacă sau poloneză, dar și la U-BT Cluj. Americanul a bifat 18 meciuri pentru trupa ardeleană după care a plecat la BC Tsmoki Minsk în 2017.

„Perioada pe care am petrecut-o în Cluj a fost excelentă. Am mers acolo având drept obiectiv să câștigăm fiecare meci și am reușit multe victorii frumoase. Acolo, deși nu am primit un rol crucial, eu am fost mulțumit. Am contribuit la bunul mers al echipei, dar și al vestiarului și cred ca acest lucru este foarte important. U-BT Cluj-Napoca are o formație foarte bună formată din tinere talente și veterani experimentați. La începutul sezonului, am semnat un contract pe 3 luni, iar apoi, din păcate nu ne-am înțeles legat de prelungirea contractului., a declarat Justin Gray.


Donatas Tarolis și Darko Planinic, doi dintre cei mai importanți jucători transferați de trupa ardeleană în această vară, și-au demonstrat calitățile încă de la primul meci oficial. Tarolis a încheiat jocul din Kosovo cu 20 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace, o intercepție,  în timp ce Darko Planinic a încheiat cu 19 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, un capac.

Universitatea Cluj ar fi a 3-a echipă din România calificată în grupele FIBA Europe Cup după CSU Sibiu și CSM Oradea. Primul meci din faza grupelor în competiția europeană este programat pe 23 octombrie. Trupa clujeană va fi într-o grupă cu Sodertalje Kings, BC Balkan și BC Enisey dacă nu se petrece un dezastru la meciul retur cu Rahoveci.


Pentru U-Banca Transilvania Cluj partida care se va disputa miercuri va fi ultima înainte de startul în Liga Națională. Baschetbaliștii pregătiți de Vujosevic și Silvășan se vor deplasa pe 14 octombrie la București pentru duelul cu Dinamo din campionatul intern.

Silvășan speră că va putea să-i țină pe elevii săi la un nivel de concentrare maximă după victoria zdrobitoare din primul meci.


"Pentru noi e foarte important să abordăm meciul într-un mod profesionist. E foarte important să tratăm meciul ca și cum am pleca de la egalitate. Nu ne uităm la diferența de scor care a fost în Kosovo. Vrem să ne facem treaba și să câștigăm și jocul de miercuri. Până la urmă obiectivul nostru este să ne calificăm. Avem prima șansă, dar dacă vom câștiga și acest meci nu înseamnă că sezonul este gata. E doar un pas pe care l-am făcut și vrem să fim mai buni de la partidă la partidă.", a spus tehnicianul clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter