Sport

Universitatea Cluj joacă astăzi la Sânmartin în turul IV din Cupa României

Universitatea Cluj va juca miercuri, de la ora 16:30, împotriva celor de la Sânmartin, în turul patru din Cupa României.

Adrian Falub, noul antrenor al Universității Cluj, va debuta pe banca tehnică a echipei în partida din Turul IV al Cupei României. CSC Sânmartin este singura reprezentantă a județului Bihor în această fază a competiției, iar partida se va disputa pe terenul formației din Liga a 3-a, fiind considerată echipa mai slab cotată în duelul cu Universitatea Cluj.

CSC Sânmartin ocupă locul șapte în clasamentul din Liga a 3-a cu patru puncte adunate în primele trei etape. Trupa bihoreană a învins în ultima etapă Sănătatea Cluj cu 3-0. Formația din Sânmartin a pierdut cu 6-3 în prima rundă din acest sezon împotriva celor de la Luceafărul Oradea și a remizat, 3-3, împotriva celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. Echipa din Sânmartin este trupa cu a doua cea mai slabă defensivă din Liga a 3-a, Seria 4, cu nouă goluri încasate în primele trei meciuri.


Universitatea Cluj trece prin momente extrem de dificile în acest debut de sezon și ocupă doar locul 17 în clasamentul din Liga a 2-a. Falub nu îl va avea la meciul de debut pe Cristi Gavra, golgheterul din ultimul sezon, fiind indisponibil pentru o perioadă mai lungă de timp. Tehnicianul clujenilor se bucură însă de revenirea lui Dorin Goga, cel care a fost accidentat în ultimele meciuri.

Noul antrenor al clujenilor nu-l va avea la acest meci pe Cosmin Dur-Bozoancă, fotbalist care este în cantonamentul echipei naționale Under 21 pentru meciurile din cadrul preliminariilor Euro 2021. Falub îl va avea în schimb la acest meci pe Arpad Tordai, goalkeeperul care a fost împrumutat de la FC Viitorul pentru sezonul actual.


Universitatea Cluj a avut un parcurs excelent în stagiunea precedentă din Cupa României, fiind eliminată în optimile de finală de Astra Giurgiu. Formația pregătită la momentul respectiv de Mircea Cojocaru au pierdut cu 4-3 după ce au condus cu 3-0 după primele zece minute de joc.

În această fază a competiției participă 36 de echipe, dintre care 27 sunt calificate din turul trecut, iar celelalte nouă provin din Liga a II-a și intră acum direct în competiție. Rezultă, astfel, 18 de meciuri, care se vor disputa într-o singură manşă, eliminatorie, în perioada 10-12 septembrie.


În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor juca încă două reprize de prelungiri, iar, dacă egalitatea va persista, departajarea va fi făcută la loviturile de departajare.

În turul IV participă mai exact 16 echipe din Liga a II-a, 19 din Liga a III-a şi una din Liga a IV-a, Steaua Bucureşti. Începând cu runda următoare vor intra în focul Cupei României și echipele din Liga 1.


Iată programul complet al meciurilor din faza a IV-a a Cupei României

CSC Sânmartin - Universitatea Cluj
Sănătatea Cluj - Fotbal Comuna Recea
Industria Galda - Avântul Reghin
Crişul Chişineu Criş - UTA Arad
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii - Ripensia Timişoara
CSM Reşiţa - ASU Politehnica Timişoara
Vediţa Coloneşti - U Craiova 1948 SA
Flacăra Horezu - Campionii FC Argeş
Flacăra Moreni - CS Mioveni
Olimpic Cetate Râşnov - FK Csikszereda
Sportul Snagov - Petrolul Ploieşti
CS Tunari - Metaloglobus Bucureşti
Steaua Bucureşti - Concordia Chiajna
Rapid - Dunărea Călăraşi
SC Popeşti Leordeni - Turris-Oltul Turnu Măgurele
CS Făurei - Farul Constanţa
Metalul Buzău - CSM Focşani
Foresta Suceava - Aerostar Bacău

Ultimele Stiri
abonare newsletter