Sport

Startul dezastruos de sezon al „studenților”, analizat de Boc: „Nu tragem cu tunul imediat!”

Cu trei înfrângeri și o singură victorie în primele patru etape, Universitatea Cluj are un debut de sezon sub orice critică în Liga a 2-a. Aflat pe locul 17 din 20 de echipe, retrogradabil, clubul studențesc este la ani-lumină de pretențiile promovării.

Startul dezastruos de sezon al „studenților”, analizat de Emil Boc: „Nu tragem cu tunul imediat!” Startul dezastruos de sezon al „studenților”, analizat de Emil Boc: „Nu tragem cu tunul imediat!”

Renăscut în 2016 la inițiativa Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, respectiv a universităților clujene și a suporterilor „șepcilor roșii”, „U” Cluj a fost la un pas de promovarea în Liga 1, în anul Centenarului. Cu toate acestea, la doar câteva luni distanță, „studenții” sunt în subsolul clasamentului ligii secunde, iar situația nu arată deloc roz. O recunoaște și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care pune presiune pe actuala conducere a echipei, în frunte cu președintele Radu Constantea și vicepreședintele Cosmin Irimieș.

„Acolo este o echipă care și-a asumat o răspundere, care va prezenta un bilanț ce va fi analizat de către echipa de conducere. Eu nu am adus niciun antrenor, niciun jucător, n-am adus pe nimeni, n-am implicație deloc în vreo decizie administrativă! Cei care le-au luat, trebuie să-și asume deciziile. Vom trage o linie conform planului de conducere pe care îl avem împreună cu universitățile clujene și, dacă echipa nu se va redresa în acest tur de campionat, ne vom întruni și vom lua deciziile în consecință”, a precizat Boc, la un post de radio local.


Edilul susține că atât universitățile, cât și Primăria și Consiliul Local și-au desemnat reprezentanții legitimi, care și-au asumat deciziile pe care le-au luat și, deocamdată, o vor face până la capăt. „Așteptăm să vedem mișcările pe care le vor propune, nu intervenim noi în procesul decizional, dar cerem socoteală, responsabilitate!”, spune Boc.

„Să ne uităm și în Liga 1, Steaua (n.red. FCSB) e pe ultimul loc. Noi nu ne pricepem la fotbal, nu știu nici dacă e bun Cristi Dulca, dar îl respect ca jucător, așa cum l-am respectat și pe Sabău, și pe Lobonț. N-am interferat și nu interferez, nu este de competența noastră, sunt oameni care au fost numiți de structurile care compun conducerea Universității Cluj, acolo se ia decizia. Repet, așteptăm o evaluare, nu tragem cu tunul imediat, dar evaluarea va fi făcută de cei care sunt competenți”, a mai punctat primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter