Sport

Ademenit în Anglia, Petrescu analizează eșecul cu Slavia: „Voi vreți minuni mereu, și eu!”

Înfrângerea la limită de marți seară, 0-1 cu Slavia Praga, în manșa tur a play-off-ului Ligii Campionilor, i-a lăsat un gust amar lui Dan Petrescu, tehnicianul „feroviarilor”. După o serie de vești proaste, singura veste bună pentru „Bursuc” este că a stârnit atenția formațiilor engleze.

Ademenit în Anglia, Petrescu analizează eșecul cu Slavia: „Voi vreți minuni mereu, și eu vreau!” Ademenit în Anglia, Petrescu analizează eșecul cu Slavia: „Voi vreți minuni mereu, și eu vreau!”

Venit după câteva săptămâni magice la formația din Gruia, eșecul cu campioana Cehiei a tăiat din elanul vișiniilor, forțați să marcheze și să câștige la Praga pentru a accede în grupele UEFA Champions League. Marți seară, Imnul Ligii a răsunat din nou, după șapte ani de așteptare, la Cluj-Napoca, însă Dan Petrescu nu se mulțumește doar cu atât. Vrea să mai asculte faimoasa melodie de cel puțin șase ori, chiar dacă la returul de miercurea viitoare nu va putea conta pe serviciile a doi jucători esențiali pentru CFR, Culio și Vinicius, ultimul având ghinionul să se antreneze la antrenamentul premergător meciului tur.

„Suntem foarte dezamăgiți! Slavia a jucat bine, dar am primit un gol ciudat, nu am văzut așa gol până acum. Au atacat, au pasat, au avut posesia (n.red. cehii), dar nu-mi amintesc să fi avut vreo ocazie clară de gol, un șut pe care portarul nostru să-l fi apărat! Când joci cu o echipă mai bună și pierzi, mai poți fi supărat? Nici dacă pierdeam cu Celtic nu aș fi fost... echipa mai bună să câștige. Dacă aveau mai multe ocazii, spuneam «asta e!». De asta mă oftic, când pierzi cu un singur șut pe poartă, și ăla abia de a ajuns acolo!”, a declarat Petrescu, la conferința de presă după partida arbitrată de turcul Cüneyt Cakir.


Apărare nouă, același „zid de beton”

Întrebat de jurnaliștii cehi prezenți la Cluj-Napoca despre șansele CFR-ului la returul de săptămâna viitoare, „Bursucul” s-a rezumat să declare că întreaga atenție se concentrează acum pe jocul de campionat cu FC Botoșani, sâmbătă, pe teren propriu. Abia apoi își va întoarce privirea spre Slavia, echipă pe care o consideră clar marea favorită, dar împotriva căreia își va juca și ultima șansă. „Dacă Băluță nu prinde lotul de 18, vă dați seama ce lot au ei? Jucători fantastici!”, a exclamat „Bursucul”.

„Față de sezonul trecut, apărarea noastră este nouă. Erau Manea, Vinicius, Boli și Camora, acum i-am avut pe Susic, Burcă și Cestor. Ce pot să le reproșez? Au jucat bine! Cu Vinicius, nu cred că era alt meci, dar Culio și Vinicius sunt jucători buni. Dacă aveam puțin noroc... Chiar de se termina 1-1, tot trebuia să marcăm gol, acum nu ne putem permite să mai și primim. N-am avut șansă! Dacă am avea arbitraje de genul... a fost excelent, poate doar ei pot să se plângă de ceva!”, a comentat Petrescu înfrângerea la limită cu Slavia, prima partidă în care s-a folosit tehnologia VAR în România.


Anglia, noua destinație a „Bursucului”?

„Bine că am adus măcar fotbal european, Imnul Champions League la Cluj!”, a punctat Petrescu, amintind de faptul că, indiferent de rezultatul play-off-ului cu Slavia, CFR se va bucura de grupele unei competiții europene, fie ea și Europa League. Dar se va bucura de această oportunitate și fostul internațional român? Fost fotbalist în Anglia, la Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford și Southampton, „Super Dan” ar putea reveni în Albion, de data asta din postura de antrenor.

„Dan Petrescu a impresionat la campioana României, CFR Cluj, care a eliminat-o pe Celtic din UEFA Champions League, săptămâna trecută. Huddersfield nu și-a conturat încă o listă scurtă și este de așteptat ca numirea noului antrenor să fie amânată până în pauza de meciuri internaționale (n.red. la începutul lunii septembrie)”, scriu cei de la Sky Sports News, care îl văd pe antrenorul român înlocuitorul perfect pentru interimarul Mark Hudson. Deși își dorește să antreneze în Anglia, Petrescu a refuzat în trecut o propunere de la Crystal Palace, fiind greu de crezut că va da curs unei eventuale propuneri din partea clubului proaspăt retrogradat din Premier League în Championship.


„Când ratezi penalty și mai dai și bară... la un asemenea nivel nu poți avea mai mult de 4-5 ocazii clare, nu ai voie să faci asemenea greșeli! Dar băieții mei au dat tot, nu le-am zis să se apere. Dacă marcam gol din penalty, cred că puteam să câștigăm și meciul! Altfel era moralul, fanii ne ajutau, sunt convinși că am fi câștigat. Omrani ne-a adus aici, în play-off, fără el nu auzeam Imnul, acum ce să fac, să dau în el? Să dea alții, eu n-o să dau în el!” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter