Sport

U-Banca Transilvania Cluj a transferat un nou jucător care a evoluat în Euroligă

U-Banca Transilvania Cluj a reușit să îl transfere pe Donatas Tarolis, fiind al 6-lea jucător străin adus la formația antrenată de Dusko Vujosevic.

Lituanianul care va evolua pe postul de extremă de forță a semnat un contract pe două sezoane cu trupa clujeană și va câștiga 170.000 de euro în această perioadă, conform presei din Lituania.

Noul jucător al lui U-BT Cluj a evoluat în ultimele trei sezoane la Panevezys Lietkabelis în Lituania și a avut în stagiunea precedentă medii de 9.1 puncte, 4.8 recuperări și 1.2 pase decisive în cele 40 de meciuri disputate în campionatul intern. Extrem de forță a evoluat pentru Lietkabelis și în Basketball Champions League, iar în cele 12 meciuri în care a jucat a strâns medii de 6.4 puncte marcate pe meci, 4.0 recuperări și 1.1 pase decisive.


Tarolis a evoluat în perioada 2013-2015 pentru Zalgiris Kaunas, formație pentru care a prins și un meci în Euroligă. Noul jucător al lui U-BT Cluj a evoluat la mai multe categorii de vârstă la echipele de juniori ale Lituaniei.

În această vară, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Brandyn Curry, Rareş Uţă, Patrick Richard,  Karlo Žganec, Artis Ate și Darko Planinić.

abonare newsletter