Sport

Shalom, CFR Cluj! „Feroviarii” o răpun pe Maccabi Tel Aviv, Celtic Glasgow vine în Gruia!

CFR Cluj a trecut cu brio de Maccabi Tel Aviv, 2-2 în Israel, 3-2 la „general”, obținând biletele pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor. După Astana și Maccabi, scoțienii de la Celtic Glasgow sunt așteptați, săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca!

Shalom, CFR Cluj! „Feroviarii” o răpun pe Maccabi Tel Aviv, Celtic Glasgow vine în Gruia!, sursă foto: captură Digi Sport 1 Shalom, CFR Cluj! „Feroviarii” o răpun pe Maccabi Tel Aviv, Celtic Glasgow vine în Gruia!, sursă foto: captură Digi Sport 1

Aflată la adăpostul victoriei la limită din Gruia, 1-0, CFR Cluj a pornit cu gânduri mari, duminică, în Israel. Cu avantajul uriaș de a nu fi primit gol pe teren propriu, campioana a început curajos returul de marți seară cu Maccabi, echipă nevoită să joace la Netanya în condițiile în care arena proprie, Bloomfield Stadium din Tel Aviv, este în plin proces de modernizare. Jocul bun al „feroviarilor” putea fi fructificat rapid de Rondon, însă venezueleanul a ratat incredibil cu poarta goală, după ce a ciupit din fața lui Gianniotis o minge trimisă în careu de Susic (`12).

Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, israelenii aveau să egaleze peste doar trei minute. Nick Blackman a profitat de o învălmășeală în careul ardelenilor, strecurând mingea în poarta lui Arlauskis, la o fază suspectă de offside (`15). Văzându-se egalați la „general”, clujenii nu s-au lăsat descurajați, iar peste doar alte trei minute veteranul Culio a „perforat” poarta lui Maccabi, în urma unui penalty obținut de Bordeianu la o imprudență a lui Schechter (`18).


Revigorată de golul egalizator, campioana putea majora diferența prin Deac, șutul decarului dintr-o lovitură liberă obținută de același Bordeianu fiind respins cu emoții de Gianniotis (`24). De partea cealaltă, Dor Micha a provocat fiori apărătorilor din flancul stâng al defensivei lui Dan Petrescu, iar Schechter a încercat o execuție de efect, cu călcâiul (`34). Cu semnalul de alarmă tras de gazde, CFR a încercat să marcheze încă un gol până la pauză... și i-a ieșit! Culio l-a încercat de la mare distanță pe Gianniotis, iar grecul a respins eronat până la Mario Rondon, care și-a spălat păcatele, reușind primul gol în tricoul CFR-ului cu o lovitură simplă de cap (`42).

CFR, o altă față după pauză, Țucudean, din nou pe teren!

Ieșiți relaxați de la cabine, cu gândul la avantajul confortabil, „feroviarii” au fost luați prin surprindere de o mutare inspirată a sârbului Vladimir Ivic. Proaspăt intrat în locul lui Rikan, Yonatan Cohen l-a executat pe Arlauskis cu un șut la colțul lung, reaprinzând speranțele israelenilor (`48). Gazdele au rămas preț de minute bune în terenul ardelenilor, aceștia din urmă fiind sufocați de avântul lui Maccabi, lăsând breșe largi adversarilor.


De nerecunoscut după pauză, CFR s-a clătinat serios în primele 20 de minute de la reluarea partidei, echilibrând jocul abia cu circa un sfert de oră înainte de final. Intrat în locul lui Cipri Deac, șters și sancționat cu un cartonaș galben pentru un fault dur, Adiță Păun și-a încercat norocul cu un șut la firul ierbii de la mare distanță, mingea s-a scurs însă pe lângă poarta gazdelor (`78).

Cu doar câteva minute rămase până la fluierul final al neamțului Marco Fritz, în locul lui Mario Rondon și-a făcut apariția pe teren, după o lungă perioadă de indisponibilitate, golgheterul George Țucudean (`82). La câteva minute distanță, Omrani este scos de „Bursuc”, în locul său fiind introdus fundașul Andrei Mureșan (`86). Cele 6 minute de prelungire dictate de la margine l-au scos din sărite pe Dan Petrescu, însă elevii săi s-au descurcat de minune în teren, rezistând cu dârzenie până la final ofensivei israeliene.


Calificare pentru CFR Cluj!, iar campioana României își continuă aventura europeană în Champions League. După kazahii de la FC Astana și israelenii de la Maccabi Tel Aviv, „feroviarii” vor da piept, marțea sau miercurea viitoare (6/7 august), cu Celtic Glasgow, campioana Scoției. „Celții” au trecut ca prin brânză de Nommen Kalju, campioana Estoniei, 7-0 la „general”. Returul se va disputa în data de 13 august, la Glasgow.

Maccabi Tel Aviv 2–2 CFR 1907 Cluj (1–2)

Stadion: Netanya Stadium, Netanya (Israel)
Spectatori: 12.500
Marcatori: Blackman 15, Cohen 48 / Culio pen. 18, Rondon 42
Cartonașe galbene: Atar 74 / Deac 14, Burcă 90
Arbitri: Marco Fritz – Christian Gittelmann, Dominik Schaal – Sven Jablonski (toți din Germania)


Maccabi Tel Aviv (4-2-1-3)
A. Gianniotis – O. Davidzada, J. Amador, Sh. Piven, M. Kandil (A. Geraldes 59) – L. Glazer, D. Peretz – A. Rikan (Y. Cohen 46) – D. Micha (cpt.), I. Schechter, N. Blackman (E. Atar 72) / Antrenor: Vladimir Ivic

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic – D. Djokovic, J. Culio, M. Bordeianu – M. Rondon (G. Țucudean 82), B. Omrani (A. Mureșan 86), C. Deac (A. Păun 52) / Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter