Sport

Debut cu emoții pentru CFR Cluj în Austria. Căldură mare, jucător șifonat: „Contează mereu rezultatul!”

CFR Cluj i-a învins la limită pe rușii de la FK Orenburg, singurul gol al partidei amicale disputată la Grodig fiind marcat de Damjan Djokovic.

În ziua în care naționala U21 a României a făcut instrucție cu selecționata Croației la Euro 2019, 4-1, croatul „feroviarilor” a adus victoria campioanei în primul amical al verii. A fost 1-0 pentru clujeni într-un meci în care Bordeianu i-a dat mari emoții lui Petrescu, ieșind accidentat de pe teren în prima repriză.

„Am fost lovit puternic și n-am mai vrut să risc. La urma urmei, cel mai important este să ies sănătos de pe gazon. M-a lovit direct pe tibie, am avut noroc că nu mi-a rupt piciorul”, a declarat Bordeianu.


„Cel mai important este să terminăm cantonamentul sănătoși, sperăm ca Bordeianu să revină cât mai rapid. A fost o intrare dură, se mai întâmplă în partidele amicale, trebuie să punem și noi piciorul mai tare, să fim mai agresivi”, a punctat căpitanul echipei, Mario Camora.

Au jucat la 32 de grade!

Pe lângă adversari, clujenii au fost nevoiți să înfrunte și temperaturile extrem de ridicate. Deși sunt cantonați într-o zonă montană a Austriei, la ora meciului cu Orenburg s-au înregistrat 32 de grade Celsius.


„Este foarte cald, cred că temperatura a fost un adversar mai dificil decât rușii, dar noi trebuie să ne obișnuim cu toate condițiile meteo. Sunt mulțumit de primul meci, am avut o săptămână cu antrenamente grele, este important că am câștigat. Contează mereu rezultatul, chiar dacă este vorba de un meci amical. E bine să avem moral bun, e important în primele două săptămâni de cantonament să fim bine fizic”, a precizat Camora.

„Am avut o săptămână plină, în care am făcut multe antrenamente fizice, abia așteptam un joc. Contează victoria, este una de moral, nu ai aceeași stare când pierzi. Este o vorbă, victoriile aduc victorii”, a afirmat Mihai Bordeianu.


Dan Petrescu a rulat aproape tot lotul contra celor de la FK Orenburg. Au debutat în tricoul campioanei și jucătorii transferați la începutul acestei veri, respectiv Burcă, Luis Aurelio și Rondon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter